Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρεμβάσεις Σταϊκούρα για ΑΤΜ στην Ελάτεια και για την κτηματογράφηση της Καρυάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 21:46 Παρεμβάσεις Σταϊκούρα για ΑΤΜ στην Ελάτεια και για την κτηματογράφηση της Καρυάς

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελάτεια, το οποίο καταστράφηκε μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις συμμοριών που τι αναντίναξαν.

Για αυτό επισημαίνει ότι χρειάζεται ένας χώρος ωστόσο ασφαλής για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Χωρίς το ΑΤΜ οι κάτοικοι ακόμη και οι ηλικιωμένοι αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου να προσεγγίσουν γειτονικές περιοχές και να εξυπηρετηθούν για σχετικές συναλλαγές.

Διαβάστε την επιστολή προς την Τράπεζα Πειραιώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Χρήστο Μεγάλου:

«Αξιότιμε κ. Μεγάλου,

Στην Ελάτεια Φθιώτιδας, έδρα της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα και μοναδικό μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς.

Δυστυχώς, μετά από αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα στο σημείο που ήταν εγκατεστημένο το μηχάνημα, και που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του, εδώ και ένα χρόνο περίπου η Ελάτεια έχει μείνει χωρίς ΑΤΜ.

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει τους κατοίκους της, αρκετοί εκ των οποίων είναι ηλικιωμένοι, να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου να προσεγγίσουν γειτονικές περιοχές και να εξυπηρετηθούν για σχετικές συναλλαγές.

Παρακαλώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής, να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελάτεια, σε χώρο ωστόσο που θα είναι ασφαλής για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας κατέθεσε, Αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με προσθήκη της περιοχής «Καρυά» του Δήμου Καμένων Βούρλων στην υπάρχουσα Κτηματογράφηση.

(Η σχετική Επιστολή του Δήμου Καμένων Βούρλων).