Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης για την κηδεία της Μαίρης Ακρίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 09:51 Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μακρακώμης για την κηδεία της Μαίρης Ακρίδα

Στις 11:00’ κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου…

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης σε έκτακτη συνεδρίαση του με αφορμή την εκδημία της ευεργέτιδα του τόπου Μαίρης Ακρίδα, οι σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της έδρας του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Παρασκευή (12/4) ημέρα της ταφής.

Επίσης το ΔΣ αποφάσισε η σημερινή ημέρα να είναι «ημέρα πένθους» για το Δήμο και οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

Ακόμη, οι φετινές εκδηλώσεις «Σπέρχεια 2019» θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Μαίρης Ακρίδα.

Η Μαίρη Ακρίδα έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου σε ηλικία 88 ετών. Ήταν σύζυγος του μεγάλου ευεργέτη της Σπερχειάδας και της Δυτικής Φθιώτιδας, Αθανάσιου Ακρίδα, το έργο του οποίου συνέχισε η ίδια μετά το θάνατο του.

Μαζί με το σύζυγό της ανοικοδόμησαν εκ βάθρων και εξόπλισαν πλήρως το «Ίδρυμα Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» το οποίο και εδώρησαν στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Ανήγειραν επίσης το «Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας», το Συνεδριακό Κέντρο, το νέο Δημαρχείο. Η ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Συμφιλίωσης, καθώς και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι στην περιοχή έγιναν με δικές τους δαπάνες.

Η Εξόδιος Ακολουθία, θα τελεσθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 12.45 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σπερχειάδας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικολάου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση