Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον σκότωσε στο ξύλο μέσα στις φυλακές Τρικάλων!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 08:10 Τον σκότωσε στο ξύλο μέσα στις φυλακές Τρικάλων!

Οι φυλακές Τρικάλων βάφτηκαν με αίμα το πρωί, με τον θάνατο ενός 66χρονου κρατούμενου, από συγκρατούμενό του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον δράστη και να προστατέψουν το θύμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, με ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα, που επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί, επιτέθηκε και σκότωσε τον 66χρονο συγκρατούμενό του, με ποινή 12 μηνών για ναρκωτικά που θα αποφυλακιζόταν επίσης άμεσα.

Ο δράστης και το θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Η δολοφονική επίθεση στις φυλακές Τρικάλων

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί διέφυγαν από την προσοχή τους και το κακό δεν άργησε να συμβεί. Ο 55χρονος άρχισε να χτυπάει το κεφάλι του θύματος στο πάτωμα των φυλακών και τον άφησε μόνο όταν διαπίστωσε πως είχε πέσει νεκρός.

Μάλιστα ακόμα και αρκετή ώρα μετά το έγκλημα που διέπραξε βρισκόταν εκτός εαυτού. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και παράλληλα να πάρουν από τα χέρια του το θύμα.

Ο 55χρονος Αλβανός, που έβαψε τα χέρια του αίμα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα για εξέταση. Παρέμενε επιθετικός με τις ύβρεις που ακούγονταν από τον ίδιο να διαδέχονται η μία την άλλη.

«Του στοίχισαν τη ζωή τα χτυπήματα στο κεφάλι»

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο άνδρας έφερε τραύμα στο κεφάλι. Η νεκροψία – νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διαταχθεί έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα από τον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό συμβάν σε φυλακές της χώρας, που έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα αιματηρά επεισόδια, με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο, μάλιστα, καταγράφηκε και σε βίντεο.

Χθες Πέμπτη (11-04-2019), στον Κορυδαλλό υπήρξε επεισόδιο με έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό να πέφτουν θύματα άγριου βασανισμού από ομάδα κρατουμένων που τους χτύπησαν με μαστίγια από καλώδια.

Για όλα αυτά το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκφράζει την οργή του, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προειδοποιούν ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν ακόμα περισσότερο, αν δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.