Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Και μας εξαπατούν και μας ταλαιπωρούν»!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 08:04 «Και μας εξαπατούν και μας ταλαιπωρούν»!

Αναβλήθηκε στο Εφετείο Λαμίας η δίκη των απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, για δήθεν τροχαία δυστυχήματα που είχαν προξενήσει αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για τις 21 Νοεμβρίου 2019 αναβλήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, η δίκη τριών Βουλγάρων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών της Φθιώτιδας προσποιούμενοι συνήθως αστυνομικούς, τρομάζοντάς τους με ψεύτικη ιστορία εμπλοκής συγγενικών τους προσώπων σε δυστυχήματα.

Αιτία, το αίτημα ενός εκ των κατηγορουμένων για αδυναμία προσέλευσης λόγω ασθένειας. Αυτός είναι και ο μοναδικός, εκ των τριών που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016 στη Λαμία (κατόπιν προσπάθειας εξαπάτησης μιας γυναίκας), που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ένας επίσης διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ οι άλλοι δύο που βρέθηκαν στο Δικαστήριο είναι κάτοικοι Φυλακών Κορυδαλλού και Δομοκού, από παλαιότερα αδικήματα.

Από τις δυνατότητες που τους παρέχει το σύστημα, ο Βούλγαρος απατεώνας ταλαιπωρεί 81 άτομα, κάποια εκ των οποίων υπερήλικα, για αυτό και η ανακοίνωση της αναβολής προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις.

Πλούσια δράση

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2016, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν με το ψεύτικο σενάριο των δυστυχημάτων, το ποσό των 17.500 ευρώ από 87χρονη στο Μώλο, 5.000 ευρώ από 70χρονο στη Μεγάλη Βρύση Λαμίας και 3.000 ευρώ από 92χρονη στην Αμφίκλεια.

Η υπόθεση «χάλασε» όταν τηλεφώνησαν σε Λαμιώτισσα, προσποιούμενος ένας εξ αυτών τον Διοικητή της αστυνομίας, λέγοντάς της ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα από το οποίο επήλθε ο θάνατος παιδιού. Της ζήτησαν 30.000 ευρώ προκειμένου να γλυτώσει ο γιος της την ποινική δίωξη. Κάποιος μάλιστα ακουγόταν από την τηλεφωνική γραμμή να κλαίει και να ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της που εκλιπαρούσε να τον βοηθήσει. Για κακή τους τύχη όμως η γυναίκα ούτε παντρεμένη ήταν ούτε γιο είχε, ωστόσο επειδή γνώριζε για την έξαρση των εγκληματικών στοιχείων, θέλησε να βοηθήσει και συμφώνησε να τους δώσει 10.000 ευρώ κάτω από το σπίτι της, ειδοποιώντας συγχρόνως την αστυνομία.

Μετά τη σύλληψη του ενός Βούλγαρου που μετέβη στο σημείο για να εισπράξει τα 10 χιλιάρικα, βρέθηκε η άκρη και για τους άλλους με την έρευνα να φέρνει στο φως απάτες με επιδιωκόμενο όφελος το ποσό των 120.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απατεώνες, εκτός από θράσος, πολλές φορές είχαν και σωστές πληροφορίες για τα υποψήφια θύματά τους, ενώ είχαν χρησιμοποιήσει και ονόματα υπαρκτών ανθρώπων της αστυνομίας!

Συνολικά οι περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι 81, και οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης από κοινού με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.