Στο συνέδριο των νέων κοινοβουλευτικών της Ε.Ε. ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 22:08 Στο συνέδριο των νέων κοινοβουλευτικών της Ε.Ε. ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου για νέους κοινοβουλευτικούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κόμμα της Ν.Δ. εκπροσώπησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το θέμα του συνεδρίου αφορούσε τη διεύρυνση της Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και ειρηνικής συνύπαρξης στην εν λόγω γεωπολιτικά κρίσιμη περιοχή. Στην εισήγησή του ο κ. Σαρακιώτης στάθηκε στην αισιοδοξία, η οποία διακατείχε άπαντες τις περασμένες δεκαετίες, όταν «νέα κράτη-μέλη από την Ανατολική Ευρώπη έδωσαν ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, όντας σε πλήρη ακολουθία με τον οραματικό στόχο των Σουμάν και Μονέ για μια πραγματικά ‘’Ενωμένη Ευρώπη’’».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε τον κίνδυνο για την Ε.Ε. να πορευτεί με «δύο ταχύτητες» στη νέα εποχή και γι’ αυτό το λόγο «οι Ευρωεκλογές συνιστούν ορόσημο προς τη συγκρότηση μίας κοινής στρατηγικής, προκειμένου τα Βαλκάνια να γίνουν μία ευρωπαϊκή γειτονιά με ίσες ευκαιρίες και προοπτικές».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση