Σαρακιώτης: «Στις Ευρωεκλογές με όσους αρνούνται ή όσους διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές;»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 21:25 Σαρακιώτης: «Στις Ευρωεκλογές με όσους αρνούνται ή όσους διεκδικούν τις γερμανικές οφειλές;»

Στην πρώτη εκπομπή του Νίκου Μερτζάνη στην ΕΡΤ μετά την αναδιάρθρωση του προγράμματος, ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας «απέναντι» το συνάδελφό του από τη Ν.Δ. Κ. Βλάση.

Με αφορμή την επικαιρότητα ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι «Εντός της εβδομάδας υπερψηφίστηκε το πόρισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο κ. Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η Ν.Δ., έχει εκφραστεί αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη πλευρά, βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς, εκείνου των Πρασίνων και ορισμένοι σοσιαλιστές της Γερμανίας έχουν υπογράψει υποστηρικτική επιστολή. Οι συνοδοιπόροι της Ν.Δ. από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αρνήθηκαν να προσυπογράψουν».

Στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα της επικαιρότητας όπως οι δηλώσεις Μαρινάκη, που σύμφωνα με το δημοσιογράφο της εκπομπής έχουν προκαλέσει ένταση στο πολιτικό σκηνικό. «Η μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Μόλις προχθές είχαμε την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Μαρινάκη για το θέμα των στημένων αγώνων, ενώ είναι ήδη κατηγορούμενος και για το θέμα του ‘Noor 1’. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι ο κ. Μαρινάκης έχει οικογενειακές σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι χρηματοδοτεί τα γραφεία της Ν.Δ.», ήταν η απάντηση του κ. Σαρακιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε και στο χρονικό της παραχώρησης των τηλεοπτικών αδειών:

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Μαρινάκης, όπως είχε πράξει και μια άλλη κυρία, «κράτησε στο μαξιλάρι του» τόσο καιρό τα υποτιθέμενα «σενάρια». Θυμάμαι σύσσωμη τη Ν.Δ. να κατηγορεί τον κ. Ιβάν Σαββίδη ως «λαγό» του κ. Παππά, ενώ σήμερα παίρνουν «χαρτάκι», όπως στην τράπεζα, για να εμφανιστούν στο κανάλι του «λαγού»».

Τέλος αναφερόμενος στα δάνεια των κομμάτων ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση άνοιξε θέματα, τα οποία ουδείς άγγιζε, όπως είναι αυτό των αδειοδοτήσεων των Μ.Μ.Ε., των δανείων τους και των δανείων των κομμάτων. Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το απόστημα στο τρίγωνο «Μ.Μ.Ε.-πολιτικά κόμματα-τράπεζες» και βλέπουμε να λαμβάνει χώρα η τρέχουσα δικαστική διαδικασία».

Δείτε και το βίντεο με τις τοποθετήσεις στην εκπομπή της ΕΡΤ του βουλευτή Φθιώτιδας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση