Γιάννης Οικονόμου: «Είναι ντροπή να φυλακίζουμε την ιστορία μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 08:20 Γιάννης Οικονόμου: «Είναι ντροπή να φυλακίζουμε την ιστορία μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου παραπλεύρως της εθνικής οδού, βρέθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Αλαμάνας.

Για να φτάσει στο μνημείο ο κ. Οικονόμου χρειάστηκε όπως και κάθε άλλος επισκέπτης, να υπερπηδήσει τις μπάρες, αφού κανείς φαίνεται ότι δε νοιάστηκε να προβλεφθεί η ελεύθερη πρόσβαση και μετά την υλοποίηση της χάραξης της εθνικής.

Ανάρτησε μάλιστα στο λογαριασμό του στο Facebook ένα βίντεο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι ντροπή να φυλακίζουμε την ιστορία μας», προτείνοντας λύση:

«Χθες τιμήσαμε τη μάχη της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθ. Διάκου με τα Διάκεια 2019. Εκεί όμως που έγινε η μάχη (ή περίπου εκεί για να είμαστε ακριβείς), η κατάσταση είναι απογοητευτική. Η πρόσβαση είναι αδύνατη για τους επισκέπτες, δεν υπάρχει πουθενά καμία πινακίδα ενημέρωσης για το μνημείο και τη μάχη, ο φωτισμός το βράδυ είναι ανύπαρκτος ενώ σκουπίδια, σπασμένα κλαδιά και πεσμένα φύλλα ολοκληρώνουν το σκηνικό της εγκατάλειψης. Η μάχη της Αλαμάνας είναι κομμάτι της ιστορίας μας και την ιστορία μας δεν πρέπει να τη φυλακίζουμε, πρέπει να της συμπεριφερόμαστε αλλιώς...και μπορούμε»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση