Το βράδυ της Ανάστασης και ο Εσπερινός της Αγάπης 2019 (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 18:59 Το βράδυ της Ανάστασης και ο Εσπερινός της Αγάπης 2019 (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και σε κλίμα χαράς , μετεδόθη το λυτρωτικό και σωτήριο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας,  ιερούργησε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ. Νικόλαος, παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους πιστών.

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Με το πέρας της Ακολουθίας της Αναστάσεως και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, ο Σεβασμιότατος απηύθυνε τις Αναστάσιμες ευχές του και χοροστάτησε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας.

Ανήμερα του Πάσχα στο Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης. Κατά το παλαιό τυπικό νωρίτερα στην Αίθουσα του Θρόνου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο όλοι οι ιερείς και διάκονοι της πόλης πραγματοποίησαν την ένδυση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη.

Στη συνέχεια εν πομπή μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό για την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, κατά τον οποίο ανεγνώσθη  το Ιερό Ευαγγέλιο σε εννέα γλώσσες.

Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας, μαζί με τις ευχές του μοίρασε σε όλους από ένα κόκκινο αυγό.

Δείτε φωτογραφίες από την Ι. Μ. Φθιώτιδας και το Δημήτρη Ανάγνου:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση