Γέμισαν την αγορά πλαστά 50ευρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 15:13 Γέμισαν την αγορά πλαστά 50ευρα

Στα χέρια της αστυνομίας τρεις νεαροί ηλικίας 19 έως 26 ετών…

Συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (02-05-2019) στους Δελφούς Φωκίδας, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Α’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών, τρεις (3) νεαροί Έλληνες, ηλικίας 19, 25 & 26 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ενέχονται σε τρεις (3) περιπτώσεις πραγματοποίησης συναλλαγής με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των Δελφών και ένα της Λιβαδειάς.

Μάλιστα σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αράχωβας αυτή τη φορά προσπάθησαν να χαλάσουν το πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, με μικρότερης αξίας, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στον οποίο τελικά επέστρεψαν τα χρήματα που τους έδωσε. Τις συναλλαγές φέρεται να τις έκανε ο πιο μικρός της παρέας.

Τελικά την παράνομη δράση τους, σταμάτησαν οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν και ένα αυτοκίνητο που ανήκε στον 25χρονο της ομάδας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ που βρέθηκε πάνω τους και στο αυτοκίνητο, καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.Τέλος κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι ανωτέρω συναλλαγές.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας. 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση