Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό και λασποβροχές στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2019 09:35 Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό και λασποβροχές στη Φθιώτιδα

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο στη Φθιώτιδα με λασποβροχές κατά τόπους, οι οποίες το απόγευμα και το βράδυ θα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σκόνη.

Ο καιρός γενικά θα είναι μουντός και θολός λόγω της μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης, η οποία θα ενταθεί από το μεσημέρι.

Η μεταφορά σκόνης στην Φθιώτιδα θα κορυφωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Την Κυριακή (5/5) θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού, με αποτέλεσμα την στροφή των ανέμων από το απόγευμα σε Δ-ΒΔ 5-6 μποφόρ οι οποίοι και θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με εξαίρεση τα ορεινά όπου θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες το μεσημέρι-απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα έχει ως εξής: 

Βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί το πρωί του Σαββάτου στον κόλπο της Σύρτης που βαθμιαία θα κινηθεί ΒΑ και θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας με βροχές, τοπικές καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη και έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 7-8 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία στην δυτική και βόρεια χώρα, Ήπειρος, δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η μεταφορά σκόνης θα συνεχιστεί στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Αιγαίο, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάσουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε Δ-ΝΔ με προοδευτική εξασθένηση.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές λασποβροχές, οι οποίες τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-21 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς.

*Προγνωστικοί χάρτες συγκέντρωσης σκόνης για το απόγευμα του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής.

Η μεταφορά σκόνης στην Φθιώτιδα θα κορυφωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση