Φθιώτιδα: Βρήκαν τους πέντε από την αιματηρή συμπλοκή οπαδών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 08:21 Φθιώτιδα: Βρήκαν τους πέντε από την αιματηρή συμπλοκή οπαδών

Είχαν χτυπήσει άγρια τρεις οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ φεύγοντας πυρπόλησαν και το αμάξι στο οποίο επέβαιναν τα θύματά τους...

Την ταυτοποίηση πέντε ατόμων, από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος πέντε φιλάθλων της ΑΕΚ, που επέβαιναν σε ΙΧΕ, στα διόδια της Τραγάνας τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Απριλίου, πέτυχαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Αττικής.

Με την προσεκτική συλλογή στοιχείων κατάφεραν να σχηματίσουν ποινική δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, είχαν τη βοήθεια πολλών ακόμη ατόμων τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, καθώς και σε δύο λεωφορεία. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν, με τη χρήση ενός εκ των ανωτέρω οχημάτων (τύπου βαν), το αυτοκίνητο των φίλων της ΑΕΚ ένα opel corsa. Με τη χρήση διάφορων αντικειμένων (ρόπαλα, καδρόνια, αιχμηρά και άλλα αντικείμενα), αποβίβασαν με τη βία τους παθόντες από το όχημά τους και προκάλεσαν σε τρεις από αυτούς σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα και με τη χρήση πυρσών, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τρεις τραυματίες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με τον έναν εξ αυτών να φέρει τρεις μαχαιριές στο μηρό και μία στην κοιλιακή χώρα. Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή και να αποφύγουν τη σε βάρος τους επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα οχήματα τύπου βαν και επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία.

Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους και πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς - Θήβας - Ελευσίνας προς Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (04-04-2019), από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, περιοχών της Αττικής.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση