Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες Κουφοντίνα για απάνθρωπες συνθήκες στο ΓΝ Βόλου όπου νοσηλεύεται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 17:19 Καταγγελίες Κουφοντίνα για απάνθρωπες συνθήκες στο ΓΝ Βόλου όπου νοσηλεύεται

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας μετά την απόρριψη χορήγησης άδειας εξόδου από της φυλακές Κασσαβετείας.

Ο εκτελεστής της 17Ν νοσηλεύεται από τη Δευτέρα, φρουρούμενος, στο νοσοκομείο Βόλου καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Οι δικαστικές αρχές είπαν «όχι», στο αίτημα χορήγησης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παραμένει αμετανόητος για τα εγκλήματα της 17Ν. Η μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα προκάλεσε την αντίδραση του Ρουβίκωνα, ενώ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία αντιεξουσιαστών. Σήμερα συνεδρίασε το δικαστικό συμβούλιο στο δικαστικό μέγαρο Βόλου για το νέο αίτημα χορήγησης άδειας και ίσως η απόφαση εκδοθεί αύριο. Η συνεδρίαση διήρκησε 2,5 ώρες.

Συγγενείς των θυμάτων της 17Ν και οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Τουρκίας εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την ενόχλησή τους σχετικά με την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο ίδιος με δήλωσή του ζητεί να μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική αλλιώς δεν επιθυμεί να παραμείνει στο νοσοκομείο και δεν θα δεχτεί καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό

Γι΄αυτό, ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας , στο χώρο κράτησης μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρις τη θέληση μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο»

Πηγή: e-thessalia.gr