Τσίπρας και Πολάκης στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 10:57 Τσίπρας και Πολάκης στη Λαμία

Για τα εγκαίνια του Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου - Νέος Οργανισμός με 460 κλίνες για το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η Λαμία και τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων μηχανημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, φαίνεται να περιλαμβάνονται στο ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των περιοδειών του στην επαρχία για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Αρχικά ο προγραμματισμός της επίσκεψης Τσίπρα στη Φθιωτική πρωτεύουσα για την εκδήλωση στήριξης στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και στο Δημήτρη Αναγνωστάκη, ήταν για το Σάββατο 11 Μαΐου, προέκυψε όμως η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή που ανέτρεψε όλο το πρόγραμμα.

Η νέα ημερομηνία φαίνεται λοιπόν να κλείνει για τις 17 Μαΐου, ενόψει και της τελετής των εγκαινίων του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ειδικά το δεύτερο μηχάνημα αποτέλεσε προσωπική του δέσμευση. Στα εγκαίνια έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (και του γενικού γραμματέα Γιώργου Γιαννόπουλου), σύμφωνα και με την υπόσχεση που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι κατά την επίσκεψή του στη Λαμία για την τοποθέτηση και λειτουργία των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Τροποποίηση του Οργανισμού με αύξηση κλινών

Το «πανέρι» των δύο πολιτικών είναι σημαντικά γεμάτο, καθώς εκτός από τα καινούρια μηχανήματα (Αξονικός τομογράφος 64 τομών, Μαγνητικός και έργα ΕΣΠΑ που αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ), τις προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, προστίθεται και η ανάπτυξη 53 ακόμη κλινών που ανεβάζει τη δυναμικότητα του ΓΝ Λαμίας στις 460 κλίνες.

Κατά τη συνεδρίαση (10/5) του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών υπό τους κκ Ξανθό και Πολάκη, αποφασίστηκε η αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου Λαμίας από 407 σε 460.

Ειδικότερα αυτή τη στιγμή στο ΓΝ Λαμίας από τις 407 κλίνες έχουν αναπτυχθεί οι 325, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς τον Ιούνιο θα παραδοθεί το καινούριο κτίριο (πέτρινο – πρώην Σανατόριο), προκειμένου να λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες (Παθολογικό 170, Χειρουργικό 170, Ψυχιατρικό 20, Επείγουσας και Εντατικής Ιατρικής 30, και τμήματα κατ’ οίκον νοσηλείας και ΤΕΠ 17).

Στις παραπάνω κλίνες σύμφωνα με την απόφαση του ΚΕΣΥΠ θα προστεθούν 30 κλίνες για την Κλινική Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ενηλίκων και Παιδιών (20+10 αντίστοιχα, η 1η για παιδιά πανελληνίως), 10 για τη Νευροχειρουργική που γίνεται πλέον κλινική (τώρα αποτελεί τμήμα της χειρουργικής όπως το παιδοχειρουργικό, θωρακοχειρουργικό και το αγγειοχειρουργικό) και 13 κλίνες για το Τεχνητό Νεφρό.

Πρακτικά η αύξηση των κλινών σημαίνει αύξηση των οργανικών θέσεων όπως για παράδειγμα η μία θέση της νευροχειρουργικής γίνονται τέσσερις και επιπλέον οργανικές θέσεις, αλλεργιολόγου, ενδοκρινολόγου, αγγειοχειρουργού, παιδοχειρουργών καθώς και πλαστικού χειρουργού. Αντίστοιχα αυξάνονται και οι οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Τέλος μια είδηση που ενδιαφέρει επίσης πολύ κόσμο έχει να κάνει με την συνέχιση λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ. Μία μονάδα που σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει γονείς στο LamiaReport λειτουργεί πολύ καλά για παιδιά και ενήλικες που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα. Το ΚΕΦΙΑΠ όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα θα εξακολουθήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του, εωσότου η νέα Κλινική θα είναι πλήρης (με μηχανήματα και γιατρό) στο νέο κτίριο του Νοσοκομείου, έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις των εκατοντάδων εξυπηρετούμενων ασθενών.

Σημειώνουμε τέλος ότι ανάλογη αναβάθμιση αποφασίστηκε και για το Νοσοκομείο Βόλου με 460 κλίνες. Νέες κλινικές θα αποτελέσουν αυτή της Ανακουφιστικής Ιατρικής και η Ογκολογική Κλινική.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση