Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθήλη: Ανήλικος ρομά απείλησε με μαχαίρι άλλα παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 11:05 Ανθήλη: Ανήλικος ρομά απείλησε με μαχαίρι άλλα παιδιά

Τα απείλησε και τα κυνήγησε με το μαχαίρι στα χέρια...

Είναι το δεύτερο επεισόδιο που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ανθήλη με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα με τους ρομά, γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς.

Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας στο LamiaReport δυο - τρία παιδιά (ηλικίας από 10 -12 ετών) πήγαιναν με τα ποδήλατα προς το γήπεδο για να παίξουν. Την ώρα που περνουσαν μπροστά από ένα σπίτι, πετάχτηκε έξω ένας νεαρός ρομά , ηλικίας περίπου 15 ετών, και κρατώντας ένα μαχαίρι άρχισε να τα απειλεί.

Τα παιδιά έφυγαν τρέχοντας με τα ποδήλατα και όπως είπαν στους γονείς τους μετά ο νεαρός ρομά τα κυνηγούσε με το μαχαίρι.

«Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;;; θα πρέπει πρώτα να σφάξουν κανέναν και μετά να γίνει κάτι; Χτυπάω το καμπανάκι σε όλους όσους μένουν στην Ανθήλη να ενωθούμε και να κάνουμε κάτι. Γιατί άμα περιμένουμε από τους άλλους σωθήκαμε. Δεν πρόκειται να γλιτώσουμε.. Μας έχουν παρατήσει στο έλεος του Θεού...», λέει στο LamiaReport κάτοικος της Ανθήλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το κυνηγητό με το μαχαίρι έγινε σε δρόμο που έχει αρκετή κίνηση για τα δεδομένα του χωριού.

Λίγη ώρα πριν ο νεαρός ρομά κυνηγήσει τα μικρά παιδιά με το μαχαίρι, υπήρξε άλλο επεισόδιο στην Ανθήλη, όταν αστυνομικός βρήκε νεαρούς ρομά στην αυλή του και τος έκανε παρατήρηση. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο και με άλλους ρομά, που ήταν δίπλα, οι οποίοι απείλησαν τον αστυνομικό, ενώ τέσσερις - πέντε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν τον χτυπήσουν (Δείτε εδώ).

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι διαρρήξεις είναι στην ημερήσια διάταξη στην Ανθήλη και την ευρύτερη περιοχή. Τα ξημερώματα διέρρηξαν το μανάβικο στην πλατεία του χωριού και πήραν 300 ευρώ από την ταμειακή. Είναι η δεύτερη φορά που χτυπούν το συγκεκριμένο κατάστημα.