Ο Θύμιος Καραΐσκος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 22:11 Ο Θύμιος Καραΐσκος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Την έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος, επισκέφθηκε την Παρασκευή (10/5) ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος και Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας, Ευθύμιος Καραΐσκος.

Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας του περιφερειακού οργανισμού και το νέο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγο) της συστεγαζόμενης δομής παιδικής προστασίας και να ενημερωθεί για τις 13 εγκεκριμένες θέσεις μόνιμου προσωπικού για το Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος που θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Παράλληλα, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αν. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής - Υιοθεσίας, Θεόδωρο Δημόπουλο, για ζητήματα που αφορούν τη γενική λειτουργία του Κέντρου και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος, όπως εκείνο που σχετίζεται με τη λειτουργία του νόμου της αναδοχής και υιοθεσίας, όπου τα δύο νομικά πρόσωπα αποτελούν φορείς εποπτείας.

Επιπροσθέτως, περιηγήθηκε στα πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια των φιλοξενούμενων παιδιών, έργο που υλοποιήθηκε προσφάτως στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, το οποίο και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προϋπολογισμού του τελευταίου.

Τέλος, έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της προσπάθεια ένταξης στο Π.Ε.Π. 2014-2020 του έργου της μετατροπής του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος σε κτίριο μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, για το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από τα δύο μέρη το σχέδιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη το Φεβρουάριο του 2018.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση