Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 16:23 Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Τη Δευτέρα θα επηρεαστεί η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια…

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/5) η Ε.Μ.Υ. με τα φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους) να ξεκινούν από το βράδυ της Κυριακής και να επεκτείνονται έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά:

Μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-05-2019) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς άνεμους

1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. Αύριο Κυριακή (12-05-2019) από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα (13-05-2019) τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος και η δυτική Στερεά.

β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-05-2019) οι προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης η δυτική και γρήγορα η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η δυτική και η κεντρική Μακεδονία, και μέχρι το μεσημέρι η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

γ. Την Τρίτη (14-05-2019) κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά. Από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά αναμένεται πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του επόμενου διημέρου Τετάρτης και Πέμπτης (15 και 16-05-2019), με κατά διαστήματα έντονα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση