Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθήλη: «Αν δεν δοθεί λύση με τους Ρομά θα έχουμε πόλεμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 08:30 Ανθήλη: «Αν δεν δοθεί λύση με τους Ρομά θα έχουμε πόλεμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε οριακό σημείο η υπομονή του χωριού μετά τα απανωτά περιστατικά κλοπών και βίας.

Ένα ποτήρι περιέχει πολλές σταγόνες, κάποια στιγμή όμως πλησιάζει η ώρα του για να ξεχειλίσει και στην περίπτωση της Κοινότητας Ανθήλης, αυτό έχει αρχίσει να γίνεται από καιρό με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στις σχέσεις των ντόπιων με την κοινότητα Ρομά.

Το απόγευμα της Δευτέρας (13/5) πραγματοποιήθηκε μία ακόμη γενική συνέλευση των κατοίκων, που πιστοποίησε ότι παρά τις σύννομες ενέργειες τους, ενημέρωσης και πίεσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, λύση ακόμη δεν έχει δοθεί σχετικά με την παράνομη «δόμηση».

Επιπλέον τα τελευταία 24ωρα ήρθαν να προστεθούν δύο πολύ σοβαρά περιστατικά σε βάρος πολιτών της Ανθήλης από Ρομά και μάλιστα στη μία περίπτωση απειλήθηκαν μικρά παιδιά! Το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγράφηκε ήταν με μαχαίρι, ενώ την ίδια μέρα Ρομά είχαν επιτεθεί σε αστυνομικό.

Μετά από αυτά και βλέποντας ότι έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο, περιμένουν από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβουν οι ίδιοι για να προστατευθούν.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τοποθετήσεις πολιτών της Ανθήλης όπου εκτός των άλλων καταγγέλλεται και το γεγονός των πολλών εγγραφών Ρομά στα σχολεία τους χωρίς όπως λένε να είναι αυτά τα παιδιά κάτοικοι της ΤΚ Ανθήλης.