Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι του «ασημένιου βέλους» με στάση στο Λιανοκλάδι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 12:46 Τη Δευτέρα το πρώτο ταξίδι του «ασημένιου βέλους» με στάση στο Λιανοκλάδι

Αθήνα – Λιανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη, είναι ο προορισμός του πρώτου express ηλεκτροδοτούμενο τρένου που θα καλύπτει τη διαδρομή σε τρεις ώρες και 55 λεπτά.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, σχετικά με την ένταξη του «ασημένιου βέλους» στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Αθήνα - Θεσσαλονίκη, και με ενδιάμεσους σταθμούς, το Λιανοκλάδι και τη Λάρισα.

Πρόκειται ουσιαστικά για τρεις ανακατασκευασμένες αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μπορούν να πιάσουν με άνεση τις προβλεπόμενες ταχύτητες και θα παρέχουν όλες τις ανέσεις για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι, έχοντας ακόμη και δίκτυο WiFi. Το πραγματικό «ασημένιο βέλος» που γνωρίσαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή την Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με μία ακόμη υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία θα είναι στην διάθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο επόμενο διάστημα.

Τη νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χιλιομέτρων, αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τις διοικήσεις του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.