Οι Ρομά στην ομιλία Τσίπρα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 21:20 Οι Ρομά στην ομιλία Τσίπρα στη Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το καλωσόρισμα του Πρωθυπουργού και η οργανωμένη μετακίνηση των Ρομά.

Η Λαμία ήταν ο σταθμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία ενόψει Ευρωεκλογών και εκλογών της Αυτοδιοίκησης.

Στον κ. Τσίπρα επιφύλαξαν θερμή υποδοχή πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευσαν από την αρχή της Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Ελευθερίας ως το βάθρο που είχε στηθεί στην πλατεία Πάρκου από όπου εκφώνησε και τον προεκλογικό του λόγο.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις συγκεντρώσεις ανεξαρτήτως κόμματος, περισσότερο και από τα λόγια, αυτό που μετρά είναι η εικόνα. Πόσοι ήταν, πόσο θερμοί και εκδηλωτικοί ήταν, προκειμένου να σταλεί το «μήνυμα» στη μεγάλη «πηγή» των αναποφάσιστων.

Το μέρισμα, το μέρισμα

Την ώρα που μια οικογένεια ρομά βγάζει selfie με τον Τσίπρα ένας οπαδός φωνάζει: «Το μέρισμα, το κοινωνικό μέρισμα. Να το δώσεις και αυτό...»

Δείτε το βίντεο:

Στην ομιλία Τσίπρα στη Λαμία, ξεκίνησε από νωρίς μία συζήτηση στην πόλη γύρω από τη σύνθεση του ακροατηρίου. Λεωφορεία από την Ανθήλη και τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης μετέφεραν στο κέντρο της πόλης οργανωμένα άτομα Ρομά.

Στην περίπτωση της Ανθήλης τα λεωφορεία δρομολογήθηκαν αποκλειστικά για οικογένειες Ρομά, η παρουσία των οποίων ήταν έντονη στην νοτιανατολική πλευρά της πλατείας. Το ρεπορτάζ θέλει επίσης να μετακινήθηκαν και άτομα Ρομά από το Πυρί Βοιωτίας.

Δείτε βίντεο με την επιβίβαση ρομά σε λεωφορείο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Η κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός δεν έχει φυσικά να κάνει με το αναφαίρετο δικαίωμα των Ρομά και οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας να παρακολουθεί προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Η κριτική αντλείται από την παραχολογία προς τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και την «αυθόρμητη» συμμετοχή τους στις φιέστες που στήνονται με σκοπό τον εντυπωσιασμό.

Για την μετακίνηση και την προεκλογική ομιλία Τσίπρα στη Λαμία, βρέθηκαν στο πόδι εφτά (7) διμοιρίες ΜΑΤ και πάνω από 300 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, συν την προσωπική ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Πέρα από το εκλογικό επίδομα των 156 ευρώ που έτσι κι αλλιώς θα έπαιρναν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, στους πολίτες, κάθε τέτοιου είδους μετακίνηση στοιχίζει χιλιάδες ευρώ, σε καύσιμα, εγκαταστάσεις, μικροφωνικές, ζωντανές καλύψεις, μετακλητούς υπαλλήλους με τις υπερωρίες τους και πολλά ακόμη.

Κι όλα αυτά για να στηθεί ένα πανηγύρι εντυπώσεων που παραπέμπει στις αλήστου μνήμης εποχές του Ανδρέα και του «Τσοβόλα δώστα όλα». Εικόνες που δυστυχώς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν και αναπαράγονται…

Διαβάστε επίσης:

Η υποδοχή Τσίπρα στη Λαμία - Οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση