Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής χάρτας πολιτικής προστασίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 17:06 Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκής χάρτας πολιτικής προστασίας

Ο γνωστός σεισμολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, βρέθηκε στη Λαμία και την 7η ΕΜΑΚ.

Στη Λαμία βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου ο γνωστός σεισμολόγος Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο των περιοδειών του ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, επισκέφθηκε την 7η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Λαμίας συζητώντας με τους ανθρώπους της, θέματα που αφορούν το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες.

Ο γνωστός σεισμολόγος και ερευνητής επισήμανε επίσης την ανάγκη δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής χάρτας πολιτικής προστασίας, ένα στρατηγικό σχέδιο που να μπορεί να συντονίζει τις πολλές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στην Πολιτική Προστασία και κυρίως να εξυπηρετεί την άμεση διασύνδεση της Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ με την Πολιτική Προστασία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα σε αυτές και της Ελλάδας.

Τον κ. Παπαδόπουλο υποδέχτηκε ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου και η Αναπληρώτρια Διοικητής της ΠΥ ΒΙΠΕ Λαμίας Επιπυραγός Σταυρούλα Μπονέ.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου: