Βέττας: Εγκρίθηκε το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 21:08 Βέττας: Εγκρίθηκε το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας

Δελτίο τύπου σχετικά με την έγκριση του αρδευτικού έργου στην Ηράκλεια, έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας.

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα υπήρξαν πολλά προβλήματα για να φτάσουμε στην πολυπόθητη έγκριση που θα ποτίζει 5.000 στρέμματα, σημειώνοντας και τις παραλείψεις που διαπίστωσε στο φάκελο του έργου στην Περιφέρεια.

Διαβάστε τι αναφέρει ο Φθιώτης βουλευτής:

«Έναν χρόνο μετά  τη συνάντηση  που είχε πραγματοποιήσει  ο Βουλευτής του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης   Βέττας στο   Υπουργείο   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων  με  τον   Υφυπουργό   κ.  Βασίλη   Κόκκαλη, για  την  κατασκευή  του     αρδευτικού    έργου    της  Ηράκλειας,  σήμερα  μπορούμε πλέον να αναφερόμαστε σε ένα εγκεκριμένο έργο,  σε έργο που άμεσα θα γίνει πράξη και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα  στήριξης στους αγρότες της περιοχής μας.

Το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας μπορεί να χαρακτηριστεί ως  «βαρύ έργο» αφού απαιτήθηκαν κοπιώδεις και διαρκείς διαπραγματευτικοί χειρισμοί ώστε σήμερα να δίδεται το πράσινο φως για την υλοποίησή του.  Συνοπτικά αναφέρονταιτόσο οι ήδη  γνωστοποιημένες συναντήσεις του κ. Βέττα,που ακολούθησαν μετά  την αρχική που είχε γίνει την 1η Μαρτίου του 2018 με τον Υφυπουργό-στην οποία  είχαν συμμετάσχει και  εκπρόσωποι   από  την     τοπική    κοινωνία-  και συγκεκριμένα στις 04-06-2018με τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και στις09-10-2018 με τον Υφυπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων& Εδαφοϋδατικών Πόρων, όσο και οισυνεχείς και επίμονες προσπάθειες και παρεμβάσεις του όλο αυτό το διάστημα ώστε να αρθούν τα εμπόδια και να προσκομισθούν, ελεγχθούν και εν τέλει εγκριθούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη θετική αξιολόγηση και έγκριση του έργου.

  Υπήρξαν ελλείψεις που αφορούσαν στην πληρότητα των δικαιολογητικών για την πρόταση «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ» που υποβλήθηκαν από  την Περιφέρεια Στερεάς   Ελλάδας, τις οποίες με έκπληξη είχε ο κος Βέττας διαπιστώσει  επικοινωνώντας  με τη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων& Εδαφοϋδατικών Πόρων του Υπουργείου   Αγροτικής   Ανάπτυξης   και  Τροφίμων και τελικά ασκώντας πιέσεις στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα του έργου, υποβλήθηκε πλήρης φάκελος ώστε σήμερα να έχουμε εξασφαλίσει την έγκριση ενός έργου υψηλού επιπέδου  και  σπουδαιότητας το οποίο καλύπτει μια έκταση 5.000  στρεμμάτων  περίπου,  ύψους  5.032.000 Ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ 2016-2020  και  υλοποιείται   από   το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αποτελεί κρίσιμο έργο για τον αγροτικό τομέα, ζωτικής σημασίας για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής και προεξέχον  έργο για τον νομό Φθιώτιδας, γεγονός που αναφέρθηκε και από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Λαμία, την προηγούμενη εβδομάδα. Όντας  ο κος Βέττας το τελευταίο διάστημα σε επικοινωνία με τον κ. Κόκκαλη και  αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εκφράζει την  αμέριστη προσωπική ικανοποίηση του, αφού οι προσπάθειες και η στήριξή του στο όραμα των κατοίκων  της περιοχής της Ηράκλειας και  στο δίκαιο αίτημα του παραγωγικού ιστού της περιοχής, απόδωσαν  το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο για αυτόν  θα είναι η απαρχή της προσπάθειάς του για την επίλυση του αρδευτικού ζητήματος του νομού.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση