Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 09:03 Αυτά είναι τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Λαμίας

Λίγο πριν τις 7:00' το απόγευμα της Πέμπτης το Πρωτοδικείο Λαμίας τοιχοκόλλησε σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο πίνακα αποτελεσμάτων για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Στους Δήμους της Φθιώτιδας δεν επέρχεται καμία ουσιώδη μεταβολή και έτσι στους τέσσερις από τους εφτά Δήμους οδηγούμαστε σε επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου.

Αναφερόμαστε βέβαια στους Δήμους Λαμιέων, Λοκρών, Στυλίδας και Δομοκού. Στον τελευταίο υπήρχε και η μικρότερη διαφορά από το 50%, ωστόσο τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια συμπίπτουν ακριβώς και επιβεβαιώθηκε η επαναληπτική κάλπη.

Ομοίως και στο Δήμο Λαμιέων που παραμένει ο Θύμιος Καραΐσκος στο 49,42%.

Διαφορά υπήρξε στο Δήμο Στυλίδας σχετικά με τον αριθμό ψηφισάντων. Το Πρωτοδικείο Λαμίας δίνει ότι ψήφισαν 8744 άτομα αντί 8731 που έδινε η Περιφέρεια. Και τα 13 επιπλέον χαρτιά όμως έχουν προστεθεί στα άκυρα και δεν αλλάζει ο αριθμός των εγκύρων και φυσικά το εκλογικό μέτρο ή κάποιος άλλος αριθμός των συνδυασμών.

Στο μοναδικό Δήμο που υπάρχει απόκλιση μιας ψήφου είναι στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Το Πρωτοδικείο δίνει ότι ψήφισαν 7149 και τα έγκυρα είναι 6.908 αντί 6.909. Η συγκεκριμένη ψήφος «χάθηκε» από το σύνολο της νέας Δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή, ανώδυνα καθώς δεν επηρέασε το μέτρο ή τον αριθμό των εδρών (τη μία από τις 15 έδρες η κα Στιβακτή την κερδίζει στη 2η κατανομή).

Στον τοίχο των Δικαστηρίων αναρτήθηκαν ανά νομό (πλην Ευρυτανίας) και τα αποτελέσματα της Περιφέρειας, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις ξεχάστηκαν συνδυασμοί!

Τέλος σύμφωνα με τους ανθρώπους του Πρωτοδικείου μέχρι την Παρασκευή (31/5) θα έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων (δεύτερη πράξη).

Όλοι κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη διαδικασία με εξαιρετική δυσκολία εξαιτίας της πολλαπλής σταυροδοσίας και των παράλληλων εκλογών των Κοινοτήτων.