Λαμία: Δύο νύχτες στο κρατητήριο και οκτώ μήνες φυλακή για τα κατσίκια του γείτονα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 10:50 Λαμία: Δύο νύχτες στο κρατητήριο και οκτώ μήνες φυλακή για τα κατσίκια του γείτονα

Θεώρησε τα ζώα υπεύθυνα για καταστροφές στον κήπο του και πήρε όπλο…

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, επέβαλλε το Δικαστήριο σε 48χρονο από την Ανατολική Φθιώτιδα, που συνελήφθη μετά από επεισόδιο σε βάρος 54χρονου γείτονά του, ο οποίος έβοσκε κοντά στο σπίτι του πέντε κατσίκες.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20:30’ το βράδυ της Τρίτης (28/5) την ώρα που οι κατσίκες έβοσκαν σε ρέμα κοντά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δράστης ζήτησε το λόγο από τον 54χρονο για το μέρος που έβοσκαν τα ζώα του ισχυριζόμενος ότι ήταν υπεύθυνα για καταστροφές στα κλήματα που διατηρεί.

Στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι του και πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα που είχε μάλιστα μέσα τρία φυσίγγια. Στο άκουσμα όπλισης της καραμπίνας ο 54χρονος έσπευσε να κρυφτεί και όταν βγήκε ο δράστης από το σπίτι του κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και να τον αφοπλίσει, ενώ με τη βοήθεια της γυναίκας του ειδοποίησε το ΑΤ Στυλίδας, αστυνομικοί του οποίου συνέλαβαν τον 48χρονο.

Μετά από δύο βραδιές στο κρατητήριο ο 48χρονος πέρασε Αυτόφωρο που του επέβαλλε την παραπάνω ποινή για την κατηγορία μόνο της παράνομης οπλοφορίας, καθώς τα «θύματα» της υπόθεσης δεν υποστήριξαν την κατηγορία της απειλής.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον 54χρονο πριν από πέντε περίπου χρόνια, είχε σημειωθεί και πάλι επεισόδιο μεταξύ τους. Τότε ο 48χρονος του είχε επιτεθεί με μαχαίρι, αλλά και πάλι τον είχε αφοπλίσει χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση