Αδίστακτοι Πακιστανοί απήγαγαν και σκότωσαν 34χρονο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 19:20 Αδίστακτοι Πακιστανοί απήγαγαν και σκότωσαν 34χρονο (Φωτογραφία αρχείου)

Ζητούσαν λύτρα και μετά τη δολοφονία του άτυχου άνδρα…

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης αρπαγής και τελικά δολοφονίας ενός 34χρονου πακιστανού υπηκόου, έφτασε μετά από δύο μήνες ερευνών το Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας με τη συνδρομή των συναδέλφων τους στα Τμήματα Ασφάλειας Θηβών και Τρίπολης.

Η τραγική υπόθεση ξεκίνησε από τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας όπου διέμενε το θύμα και το Άργος όπου είχε επιβιβάσει στο αυτοκίνητό του τους ίδιους τους δολοφόνους του και κατέληξε σε δυσπρόσιτη περιοχή της Ασωπίας στη Βοιωτία.

Την Πέμπτη (30/5) σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Θήβα, Τρίπολη και Νέα Μανωλάδα συνελήφθησαν τρεις ομοεθνείς του θύματος, ηλικίας 45, 44 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία, ανθρωποκτονία, αρπαγή και εκβίαση.

Χρονικά η τραγική υπόθεση έγινε γνωστή στους αστυνομικούς στις 14 Μαρτίου, όταν στην Ασφάλεια Δυτικής Αχαΐας, εμφανίσθηκε φίλος του 34χρονου για να δηλώσει την εξαφάνιση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τρεις μέρες νωρίτερα το θύμα είχε κανονίσει με τον 40χρονο να παραλάβει από το Άργος τον 45χρονο για να τον μεταφέρει στη Βοιωτία μαζί με άλλους ομοεθνείς τους που θα έπαιρναν στην πορεία. Στο ύψος του Ελαιώνα Θηβών επιβιβάστηκε και ο 44χρονος και ο άτυχος άνδρας συνέχισε προς την Ασωπία καθ’ υπόδειξη των συνεπιβατών του.

Εκεί, οι δυο δράστες τον οδήγησαν σε δύσβατη δασική περιοχή και αφού τον αποβίβασαν από το όχημά του, τον δολοφόνησαν.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τον τόπο που διαπράχθηκε η ανθρωποκτονία και βρήκαν τη σορό του θύματος, ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στις 12/03/2019, στη περιοχή Άρμα Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του ΑΤ Τανάγρας, με όλα τα έγγραφα του στο εσωτερικό του.

Επιπλέον, από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι ο 45χρονος και ο 40χρονος μετά την ανθρωποκτονία, εκβίαζαν φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του θύματος, ζητώντας λύτρα 10.000 ευρώ υποτίθεται για να τον απελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψαν ενδείξεις και εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών σε τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις αρπαγής αλλοδαπών και εκβίασης συγγενικών τους προσώπων, ενώ τους τελευταίους δυο μήνες σχεδίαζαν να διαπράξουν ακόμη δυο αρπαγές ομοεθνών τους.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες είχαν διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο 45χρονος επέλεγε τα θύματα, σύμφωνα με την περιουσιακή κατάσταση τους και αναλάμβανε τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των θυμάτων.

Ο 44χρονος συμμετείχε στη διάπραξη των αρπαγών και ο 40χρονος συνεργός τους συνέλεγε τις πληροφορίες για τα θύματα, όπως τη διεύθυνση τους και τα τηλέφωνα τους, ενώ έβρισκε κατάλληλους χώρους για την παράνομη κατακράτησή τους.

Επιπλέον, οι δράστες λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που άνηκαν σε τρίτα πρόσωπα, προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις αστυνομικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση