Αντίστροφή μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 09:35 Αντίστροφή μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

102.000 περίπου υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα διαγωνιστούν φέτος από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας τις 78.335 θέσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο.

Στο νέο μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται 424 τμήματα, εκ των οποίων 38 – ανάμεσά τους και η Λογοθεραπεία της Λαμίας – θα ξεκινήσουν την περίοδο 2020-2021, αν βέβαια δεν αλλάξει ο υπουργός και ο τρόπος σκέψης για την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας.

Δείτε τα ΦΕΚ για τις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο για τα ΓΕΛ:

Κατηγορία 90%

Κατηγορία 10%

Δείτε την απόφαση για τα τμήματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων (Στη Λαμία, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και από το νέο έτος ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ):

Απόφαση

Την αρχή κάνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις 6 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και στις 8 δίνουν Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ ξεκινούν επίσης με Νεοελληνικά (Γενικής Παιδείας) στις 7 Ιουνίου και ακολουθούν τα μαθήματα των Ομάδων Προσανατολισμού.

Αναλυτικά:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2019 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση