Πίσω στις φυλακές ο Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 08:53 Πίσω στις φυλακές ο Κουφοντίνας

Στις φυλακές Κασσαβέτειας επέστρεψε χθες το απόγευμα ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε σημαντικά, μετά την πολυήμερη απεργία πείνας που έκανε και θα εξακολουθεί να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές, ο πολυισοβίτης είναι καλύτερα, αφού σηκώνεται από το κρεβάτι του θαλάμου του 1ου ορόφου του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν μέχρι χθες, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, κάνοντας κάποια βήματα.

Επιπλέον οι εργαστηριακές του εξετάσεις έχουν καλυτερεύσει αισθητά και βρίσκονται στα όρια του φυσιολογικού, μολονότι θα χρειαστεί για κάποιες εβδομάδες ακόμη να παρακολουθείται, και να υποβληθεί σε νέες αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η πορεία της υγείας του, αλλά και να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί. Πλέον του χορηγείται στερεά τροφή, και έχει σταματήσει η παροχή ηλεκτρολυτών.

Ο πολυισοβίτης είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου, οπότε και απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση άδεια, απεργία πείνας, στις 4 του μήνα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για νοσηλεία, στις 17 Μαΐου είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ, ενώ στις 23 Μαΐου, μετά την αναίρεση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου από τον Άρειο Πάγο σταμάτησε την απεργία πείνας.

Μετά την επιστροφή του στις φυλακές, απομένει να συνεδριάσει το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, για να κρίνει το αίτημα του για την παροχή τακτικής άδειας, κάτι που αναμένεται να συμβεί πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση