Συνάντηση Σταϊκούρα με συνταξιούχους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 16:32 Συνάντηση Σταϊκούρα με συνταξιούχους

Στα γραφεία του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδας βρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε τις πολιτικές «που έχει ήδη εξαγγείλει και θα εφαρμόσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος τους, το οποίο έχει πληγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε στα μέλη του Συνδέσμου τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο ίδιος στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, όταν και είχε την πολιτική ευθύνη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως μέλος της προηγούμενης Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε την αποπληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, τη θέσπιση της προκαταβολής σύνταξης και τη βελτίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησης.

Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει η «13η σύνταξη» την οποία ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε επίδομα και μάλιστα στο 1/3 της κανονικής σύνταξης, «ίσο της περικοπής του ΕΚΑΣ ή των αυξήσεων στις εισφορές υπέρ υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόνιμο τρόπο, τα προηγούμενα χρόνια επέβαλε. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι μειώσεις ως 38% των νέων συντάξεων με το Νόμο Κατρούγκαλου», σημείωσε ο Φθιώτης βουλευτής για να προσθέσει: «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία επιμένουμε, πέρα από τη διατήρηση του επιδόματος και τη μη περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου, στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων και τη δημιουργία ενός μόνιμου και στοχευμένου μηχανισμού στήριξης των πιο αδύναμων συμπατριωτών μας, μέσα από την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πολιτικής. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα διαθέσουμε 1 δισ. ευρώ στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως το κεντρικό εργαλείο κοινωνικής πολιτικής, που όταν το θεσπίσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ το πολεμούσε».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας ανέλαβε τη δέσμευση οι συναντήσεις αυτές να είναι στο μέλλον συνεχείς και συστηματικές, όπως γίνονταν και στο παρελθόν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση