Δύο καινούρια οχήματα στην υπηρεσία του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 18:38 Δύο καινούρια οχήματα στην υπηρεσία του ΓΝ Λαμίας

Με τη σχετική έγκριση της 5ης ΥΠΕ το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας απόκτησε δύο νέα υπηρεσιακά οχήματα για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του.

Τα οχήματα παρέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης και ο Αναπληρωτής διοικητής Ανδρέας Κολοκυθάς.

Το ένα εξ αυτών έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δείγματα και ασκούς αίματος για τις ανάγκες της αιμοδοσίας.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, αναπτύσσουν μία καινούρια υπηρεσία για εξοικονόμηση πόρων με τις μεταφορές αίματος και βιολογικών υλικών από το προσωπικό του νοσοκομείου για το νοσοκομείο Λαμίας, καθώς και για άλλα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα της χώρας.

Επίσης, με την αναβάθμιση του Βιοχημικού – Ανοσολογικού εργαστηρίου καθώς και την επικείμενη αναβάθμιση του Αιματολογικού εργαστηρίου, σχεδιάζουν τη μεταφορά δειγμάτων αίματος από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού για τη διενέργεια των εργαστηριακών εξετάσεων στο Νοσοκομείο Λαμίας, μέσα στο πλαίσιο συνεργασιών με την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων.

«Η ανάπτυξη της παραπάνω υπηρεσίας συμπεριλαμβανόταν στη στοχοθεσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και μολονότι υπήρξαν αρκετές δυσκολίες κατά τον σχεδιασμό και την οργάνωση της, ωστόσο η συστηματική συνεργασία των υπηρεσιών του νοσοκομείου οδήγησε στην έναρξη της υλοποίηση της», σημειώνει ο κ. Χατζημαργαρίτης.

Το δεύτερο υπηρεσιακό όχημα θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του Τμήματος «Κατ΄ Οίκον Νοσηλείας», το οποίο έχει πλέον καθημερινή λειτουργία, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των ωφελουμένων ασθενών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση