Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις με επιστημονικούς συλλόγους στη Λαμία για τον Χρήστο Σταϊκούρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 21:06 Συναντήσεις με επιστημονικούς συλλόγους στη Λαμία για τον Χρήστο Σταϊκούρα

Τον Ιατρικό, τον Οδοντιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Φθιώτιδας, επισκέφθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να ανταλλάξει απόψεις σε διάφορα ζητήματα.

Ανάμεσα σε αυτά που συζητήθηκαν με τους εκπροσώπους των παραπάνω επιστημονικών κλάδων, ήταν ζητήματα φορολογικά και ασφαλιστικά, ζητήματα οικονομικής φύσεως που σχετίζονται με την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου, ζητήματα που αφορούν στο πλαίσιο συνεργασίας τους με φορείς του Δημοσίου, επίσης θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των κέντρων υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και θέματα κοινωφελούς προσφοράς και συμβολής τους στην «υγειονομική» ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευθεί για μείωση της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης για όλους τους πολίτες και για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Το πρόγραμμά μας για την υγεία δίνει έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και συνεχίζει: «Οι τοπικές μονάδες υγείας θα επανασχεδιαστούν και θα ενισχυθούν δίπλα στον οικογενειακό γιατρό, που θέλουμε να είναι «οδηγός» του πολίτη στο σύστημα υγείας. Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν είτε γιατρούς  κρατικών δομών, είτε ιδιώτες γιατρούς – που πρέπει να εμπλακούν στο σύστημα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης – είτε συμβεβλημένους γιατρούς».

Τέλος ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει την υγεία όπως όλες οι προηγμένες χώρες, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αυτούς που την υπηρετούν. Βελτιώνοντας υποδομές και διαδικασίες και συνδυάζοντας τις απαραίτητες δυνάμεις του δημόσιου με τις καλές πρακτικές του ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας».