Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς έγινε η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τη χασισοφυτεία μαμούθ στη Βοιωτία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 17:43 Πώς έγινε η επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τη χασισοφυτεία μαμούθ στη Βοιωτία

Μια τεράστια χασισοφυτεία κάνναβης εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βοιωτία μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Βρέθηκαν συνολικά πάνω από 12.000 δενδρύλλια κάνναβης με τα κέρδη της σπείρας να φτάνουν τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ έγιναν και έξι συλλήψεις.

Το κύκλωμα κάνναβης στη Βοιωτία έπεσε στα χέρια της αστυνομίας μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Γεώργιος Κανέλλος και ο Εκπροσώπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησαν για την επιχείρηση που οργανώθηκε και έφτασαν στα ίχνη των υπευθύνων. 

«Mετά από συστηματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία, δημιουργήθηκε το προφίλ των εμπλεκομένων, προσδιόρισε τοπογραφικά και τελικά εντόπισε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση», ανέφερε χαρακτηριστικά Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος επισημαίνοντας ότι παρακολουθούσαν επί 24ώρου βάσης την περιοχή με τα δενδρύλλια κάνναβης.

«Στη συνέχεια οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της 11/06/2019, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών από κοινού και σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επτά επιπλέον μέλη», πρόσθεσε ο κ. Καννέλος τονίζοντας ότι ξεριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, πέντε κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας. Τα κέρδη από τη φυτεία, όπως είπε, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

Από την επιχείρηση εντοπίστηκε σε γειτονικό σημείο φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια τους.

Με την σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος είπε. «Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε σχέση με τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτο, δύσβατο, ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας. Η επιχείρηση διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της επομένης, Τρίτης 11 Ιουνίου 2019».

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
10.100 δενδρύλλια κάνναβης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και (26) φυσίγγια,
πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια,
5 κυνηγετικά όπλα,
44 φυσίγγια,
το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ,
10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας και αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

 

πηγή: newsit.gr