Συναντήσεις Σταϊκούρα με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους μηχανικούς του ΤΕΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 21:02 Συναντήσεις Σταϊκούρα με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους μηχανικούς του ΤΕΕ

Διαδοχικές επισκέψεις – συναντήσεις με συμπολίτες μας από το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Φθιώτιδας, το Σύλλογο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το Σύλλογο Νεφροπαθών Φθιώτιδας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως επισημαίνει ο Φθιώτης βουλευτής η επικοινωνία με τις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες «ήταν, είναι και θα παραμείνει τακτική» και η συζήτησή τους περιστράφηκε γύρω από θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας και της διαβίωσης των ίδιων, των οικογενειών τους και όσων είναι απαραίτητοι για να τους υποστηρίζουν.

«Τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά και υπάρχει σημαντικό έδαφος που μπορεί να καλυφθεί», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας που επισήμανε τα εξής: «Σε τοπικό επίπεδο, υπάρχει έλλειψη κατάλληλου ιατρικού προσωπικού για τους νεφροπαθείς στις δομές υγείας της περιοχής μας, ενώ απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυση των υποδομών και του υποστηρικτικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τα άτομα με αναπηρία. Οφείλουμε ως πολιτεία να στεκόμαστε ενεργά δίπλα τους, με ευαισθησία και ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές ώστε να έχουν πραγματική, αυτόνομη και ισότιμη ένταξη και πρόσβαση στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή. Και βέβαια με αλλαγή νοοτροπίας, χωρίς διακρίσεις και ενάντια σε στερεότυπα».

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου εκεί συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως τα θέματα ρευστότητας, απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθυστερήσεις σε δημόσια έργα και σε προγράμματα (πχ. εξοικονομώ κατ’ οίκον).

«Ανέπτυξα τους πυλώνες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην τόνωση του κλάδου των κατασκευών, με φορολογικά κίνητρα και ελαφρύνσεις αλλά και με διαρθρωτικά μέτρα» υπογραμμίζει ο κ. Σταικούρας, που αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία με την πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση