«Καμπάνα» σε Λαμιώτη που πλαστογραφούσε συνταγές - Είχε κλέψει και ιατρική σφραγίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 10:45 «Καμπάνα» σε Λαμιώτη που πλαστογραφούσε συνταγές - Είχε κλέψει και ιατρική σφραγίδα

Όχι μία, αλλά 31 περιπτώσεις απάτης δίκασε σε βάρος Λαμιώτη, κάτοικο τοπικής κοινότητας, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν μάλιστα και οι γονείς του, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κλοπή κατ’ εξακολούθηση για τον πρώτο των κατηγορουμένων.

Πρόκειται για περίπτωση πλαστογραφίας ιατρικής γνωμάτευσης προκειμένου να εξασφαλίζει ιατρικές συνταγές και να αγοράζει ναρκωτικά δισκία, που δεν κυκλοφορούν ελεύθερα στα Φαρμακεία.

Φωτοτυπούσε την παλιά γνωμάτευση…

Η υπόθεση ξεκίνησε με αναπαραγωγή μιας παλιάς ιατρικής γνωμάτευσης του βασικού κατηγορούμενου το Νοέμβριο του 2010. Εκείνη την εποχή τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, έχρηζαν αντιμετώπισης με κάποια γνωστά ναρκωτικά χάπια.

Ο κατηγορούμενος όμως θέλησε να συνεχίσει να τα προμηθεύεται χωρίς προβλήματα και έβγαλε 31 φωτοτυπίες της παλιάς γνωμάτευσης την οποία διαμόρφωνε ποικιλοτρόπως, είτε με άλλον ασθενή, είτε με άλλα φάρμακα, είτε ως προς την ποσότητα και φυσικά με άλλη ημερομηνία, για να την προσκομίζει από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τις 11/9/2013 σε γιατρούς του Νοσοκομείου ή των Κέντρων Υγείας και να του γράφουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Τελικά κατά την ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο πείσθηκε για την εμπλοκή μόνο του πρώτου κατηγορούμενου απαλλάσσοντας τους γονείς του, τιμωρώντας τον με τέσσερις μήνες ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση.

Σημειώνουμε ότι στο κατηγορητήριο αναφερόντουσαν και οι κλοπές μιας σφραγίδας ιατρού, καθώς και δύο κενών συνταγών χορήγησης ναρκωτικών χαπιών με μονή κόκκινη γραμμή, από δύο άλλους ιατρούς.

Τι ισχυρίστηκε η υπεράσπιση

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμενου Δημήτρης Κρούπης κατέθεσε τον αυτοτελη ισχυρισμό ότι κατα τη διάπραξη των αδικηματων στην περίπτωση του κατηγορουμενου ίσχυε η ελλατωμενη ικανότητα προς καταλογισμό, εξαιτίας της πολυχρονης χρησης σκληρων ναρκωτικων, όπως ενεσιμης ηρωινης. «Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης και γι αυτό του επεβλήθη η συγκεκριμένη ποινή. Όλα όσα ισχυριστήκαμε αποδείχτηκαν με έγγραφα και στοιχεία...», είπε ο κ. Κρoύπης στο LamiaReport.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση