Κρεμόταν από το μπαλκόνι και την έσωσαν την τελευταία στιγμή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 08:45 Κρεμόταν από το μπαλκόνι και την έσωσαν την τελευταία στιγμή

Ποιοι είναι οι τρεις σωτήρες πυροσβέστες που απέτρεψαν τη μοιραία πτώση 85χρονης γυναίκας…

Φύλακες άγγελοι μίας ηλικιωμένης γυναίκας στον Βόλο που κινδύνευε αποδείχτηκαν με ψύχραιμες και μεθοδευμένες ενέργειες τρεις άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Πρόκειται για τον πυρονόμο Απόστολο Καλόγηρο και τους αρχιπυροσβέστες Ευάγγελο Καραγκούνη και Απόστολο Φιλίππου.

Στις 11.50 το πρωί μετά από κλήση για βοήθεια οι πυροσβέστες έβρισκαν την ηλικιωμένη να κρέμεται με τα χέρια της έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού του πρώτου ορόφου του σπιτιού της και να τρέμει, ενώ μία νεαρή γειτόνισσά της που βρισκόταν δίπλα της και προσπαθούσε να τη συγκρατήσει φώναζε πως δεν αντέχει άλλο… «Είμαστε πάντοτε παρόντες σε οποιοδήποτε συμβάν κληθούμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό», είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό.

Συγχαίροντας τους τρεις πυροσβέστες ο ίδιος είπε ότι «η κινητοποίηση ήταν σε εύλογο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ η δυσκολία ήταν μεγάλη, καθώς λόγω του χώρου οι πυροσβέστες δεν είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν σκάλα». 

Η διάσωση

Άμεση ήταν η επέμβαση των τριών πυροσβεστών για να βοηθήσουν την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ενώ έτρεμε και φαινόταν αναστατωμένη ωστόσο έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει.

Οι πυροσβέστες πήδηξαν τα κάγκελα της εξώπορτας που ήταν κλειδωμένη. Οι δύο κινήθηκαν να φτιάξουν μαξιλάρι προστασίας κάτω από το μπαλκόνι προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η 85χρονη δεν κινδύνευε μέχρι ο συνάδελφός τους, ο τρίτος πυροσβέστης, να ανεβεί στο σπίτι και να πλησιάσει τη γυναίκα. Στη συνέχεια ανέβηκαν και εκείνοι στο μπαλκόνι.

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα και ευτυχώς το αποτέλεσμα των ενεργειών που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα οι περίοικοι είχε αίσια κατάληξη.

Οι δύο πυροσβέστες πάτησαν έξω από τα κάγκελα προκειμένου να σηκώσουν τη γυναίκα και να τη βάλουν μέσα στο μπαλκόνι, ενώ ο τρίτος τη συγκρατούσε ώστε να παραμένει στη θέση της.

Στο μεταξύ, στον τόπο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έφτιαξαν με τη σειρά τους ένα πλέγμα προστασίας σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν είχε αίσια κατάληξη και η γυναίκα έπεφτε στο κενό.

Όμως, ευτυχώς, τις στιγμές φρίκης και αναστάτωσης διαδέχτηκαν τελικά αναστεναγμοί ανακούφισης και ικανοποίησης από τους περιοίκους οι οποίοι ευχαριστούσαν τους πυροσβέστες για τις σωτήριες κινήσεις τους.

Οι πυροσβέστες έβαλαν με ασφάλεια στο καθιστικό την 85χρονη και με παραινέσεις προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν το διάστημα που ήταν μόνη ώσπου επέστρεψε στο σπίτι ο σύζυγός της και ήσυχοι αποχώρησαν.

ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟ

Κείμενο – Φωτογραφίες: taxydromos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση