Δείτε το γουλιανό - θηρίο που ψάρεψε 72χρονος στη λίμνη Πλαστήρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 21:15 Δείτε το γουλιανό - θηρίο που ψάρεψε 72χρονος στη λίμνη Πλαστήρα

Πριν δύο χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 2017, ο Στέφανος Κρομμύδας ψάρεψε στη Λίμνη Πλαστήρα ένα γουλιανό 57 κιλών, αλλά χθες Κυριακή ξεπέρασε το ρεκόρ του αλιεύοντας ένα γουλιανό-«θηρίο», βάρους 70 κιλών βάρους και 2,15μ. μήκους.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net που επικοινώνησε με τον πολύ ικανό ψαρά, ο τρόπος ψαρέματος του δεν είναι για πολλούς. Αντίθετα είναι δύσκολος, επίπονος και αρκετά επικίνδυνος, με τον ίδιο να τονίζει πως καταβάλει μεγάλη προσπάθεια.

Ο κ., Κρομμύδας, παρότι είναι 72 ετών, βουτάει σε βάθη 6-7 μέτρων στη λίμνη για να αναζητά τους γουλιανούς ανάμεσα σε κλαδιά και κορμούς που βρίσκονται στο βυθό, σημεία που τα συγκεκριμένα ψάρια «φωλιάζουν» κατά την διάρκεια της ημέρας (το βράδυ βγαίνουν για βοσκή).

Σε ένα τέτοιοι σημείο εντόπισε και το μεσημέρι της Κυριακής τον γουλιανό που αλίευσε με το ειδικό γουλιανοντούφεκο (ψαροντούφεκο), όπως λέει ο ίδιος. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν επιχειρείς να βγάλεις το τεράστιο και πολύ δυνατό ψάρι έξω, πράγμα που το κατάφερε μια χαρά, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Δεν συμβαίνει όμως πάντα αυτό αφού υπήρξαν φορές που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ψάρι.

Όσο για την τύχη του γουλιανού…, τον γεύτηκε η γειτονιά και οι γνωστοί και φίλοι του κ. Κρομμυδα, αφού, όπως μας είπε συνηθίζει να μοιράζεται τα ψάρια που πιάνει.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση