Υπάρχουν αγωγοί λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων που εκβάλουν στη θάλασσα;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 12:59 Υπάρχουν αγωγοί λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων που εκβάλουν στη θάλασσα;

Με αφορμή έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, σχετικά με την απόφαση καταλληλότητας ακτών κολύμβησης, η περιφερειακή παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύης Στερεάς», εκφράζει απορίες αν υπάρχουν αγωγοί λυμάτων που εκβάλουν στη θάλασσα και αν γενικά εκβάλουν στη θάλασσα βιομηχανικά απόβλητα.

Σημειώνουμε ότι στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι χαρακτηρίζονται ακατάλληλα «για κολύμβηση τα λιμάνια και 200 μέτρα γύρω από τα σημεία εκβολής αγωγών λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων».

Διαβάστε τις απορίες που διατυπώνει η περιφερειακή παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύης Στερεάς»:

«Διαβάζοντας την υπ’ αριθμ 1904/6.6.2019 ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με θέμα: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» τα ερωτήματα είναι πολλά.

Αυτό που μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η δεύτερη παράγραφος της απόφασης η οποία αναφέρει:

"2. Χαρακτηρίζουμε ακατάλληλα για κολύμβηση τα λιμάνια και 200 μέτρα γύρω από τα σημεία εκβολής αγωγών λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων"

Το ερώτημα είναι:

- Υπάρχουν αγωγοί λυμάτων που εκβάλουν στη θάλασσα;; και ακόμα περισσότερο,

- υπρχουν σημεία που εκβάλουν στη θάλασσα βιομηχανικά απόβλητα;;

Θα μας τρελάνουν;; Αν υπάρχουν τέτοια σημεία, πρέπει αυτά να ονομαστούν συγκεκριμένα, ποια είναι και ποιοι είναι οι ρυπαντές. Και φυσικά πρέπει να οριοθετηθούν ως επικίνδυνα σημεία και να μπουν σημαδούρες προστασίας των κολυμβητών!!

Επειδή δε αναφέρονται στα αποτελέσματα των δειγματοληψιών του έτους 2018 της Διεύθυνσης, πρέπει αυτά τα αποτελέσματα να δημοσιευτούν.

Περιμένουμε τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση