Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε στη Φωκίδα – Εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 16:59 Αυτή είναι η μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε στη Φωκίδα – Εικόνες

Στα 1.081 έφτασαν τα δενδρύλλια που ξεριζώθηκαν. Στα ίχνη των καλλιεργητών οι αστυνομικοί.

Στη δημοσιότητα έδωσε το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς τα στοιχεία μαζί με φωτογραφίες από τη μεγάλη χασισιφυτεία που εντοπίστηκε στη θέση «Ψαρομύτα» κοντά στην Ερατεινή.

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο και δείτε τις φωτογραφίες:

«Φυτεία με (1.081) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Ψαρομύτα» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και προχθές (16-06-2019) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (30) έως και (70) εκατοστών του μέτρου, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκε αυτοσχέδιο παράπηγμα, καθώς και δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί υπέργεια και υπόγεια λάστιχα, για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Επίσης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, διάφορα τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκαπτικά εργαλεία και λιπάσματα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας.»

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: