20 Γυναίκες στα ανώτατα αξιώματα της Αυτοδιοίκησης – 4 στη Στερεά – 2 στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 16:49 20 Γυναίκες στα ανώτατα αξιώματα της Αυτοδιοίκησης – 4 στη Στερεά – 2 στη Φθιώτιδα

Η Βιργινία Στεργίου που εκλέχθηκε Δήμαρχος Στυλίδας και η Αθανασία Στιβακτή που από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι η 1η πολίτης στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, είναι οι δύο από τις μόλις 20 γυναίκες που κατόρθωσαν να καταλάβουν την πρωτιά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σε σύγκριση με άλλες περιοχές το ποσοστό των γυναικών Δημάρχων στη Φθιώτιδα είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν σκεφθείς ότι μόλις 19 θα είναι σε όλη την Ελλάδα! Συγκριτικά σε όλη την υπόλοιπη Στερεά, εξελέγησαν άλλες δύο γυναίκες οι κυρίες Παρασκευή Καραλή στον Ορχομενό και Ελένη Βάκα στη Χαλκίδα.

Οι υπόλοιποι Δήμοι που ανέδειξαν γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα είναι οι, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Ευστρατίου, Γαύδου, Ελαφονήσου, Κασσάνδρας, Κέας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νέας Ιωνίας, Νικολάου Σκουφά, Οιχαλίας, Πεντέλης, Σίφνου, Σκύδρας, Τήλου και Φολεγάνδρου.

Τέλος μοναδική Περιφερειάρχης γυναίκα (στις 13 Περιφέρειες) αναδείχθηκε η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Όλες τις παραπάνω κυρίες συνεχάρη με επιστολή της η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αρμόδια για τον κρατικό τομέα ισότητας των φύλων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση