Βοσκός με 2 Ferrari σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 07:50 Βοσκός με 2 Ferrari σε κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας!
Στα ίχνη κυκλώματος αρχαιοκακαπήλων με την εμπλοκή ενός...κτηνοτρόφου με πανάκριβα αυτοκίνητα βρίσκονται οι αρχές.
 
Ο βοσκός με τις… δύο Ferrari, ο βιβλιοδέτης των Εξαρχείων με τα αρχαία Ευαγγέλια, οι δύο Ιερείς και στο «βάθος» ένα ιδιοκτήτης μεγάλων ξενοδοχείων της Αττικής, ερευνώνται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας της Ανακρίτριας  Ιωαννίνων.
 
Η εντολή αφορούσε την έρευνα για τις τυχόν παράνομες δραστηριότητες κυκλώματος κλοπής και διακίνησης αρχαίων εκκλησιαστικών κινητών μνημείων. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνες που αφορούσαν οκτώ υπόπτους, σε Κοζάνη, Τρίκαλα, Εύβοια και Αθήνα.
 
Στην περιοχή των Τρικάλων, συνελήφθη ο «γρήγορος» κτηνοτρόφος, η μητέρα και η φίλη του, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν τρία πιστόλια, ανιχνευτές μετάλλων, αστυνομικός φάρος και πηλίκιο.
 
Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να διατηρεί δύο κτηνοτροφικές μονάδες, ωστόσο εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, είναι αν τα εισοδήματά του, δικαιολογούν την κατοχή, δύο πολυτελών Ferrari, ενός καινούργιου τζιπ Μερσεντές και ενός BMW X6.
 
Κατά τη διάρκεια ερευνών σε βιβλιοδετείο στα Εξάρχεια βρέθηκαν 10 τουλάχιστον αρχαία Ευαγγέλια πριν το 1830, τα οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, του τα είχαν δώσει για συντήρηση και βιβλιοδεσία τους, οι υπεύθυνοι κάποιων μοναστηριών της Ηπείρου, τα οποία δεν κατονόμασε, ενώ έκανε αναφορά και στο όνομα ατόμου που  παραπέμπει στον γνωστό ξενοδόχο, για την συντήρηση και βιβλιοδεσία τους.
 
Αυτή είναι η μοναδική αναφορά, που αφορά τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες του. Ο βιβλιοδέτης κατηγορείται για παραβάσεις του αρχαιολογικού νόμου, ενώ στους δύο ιερείς και δύο ιδιώτες, που αναφερόταν η έρευνα, δεν εντοπίστηκε κάτι.
 
Τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι ικανά για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γνωστού ξενοδόχου και των υπολοίπων.
 
thetoc.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση