Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Μπακογιάννης: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 19:53 Κώστας Μπακογιάννης: «Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών»

3,5 εκ. ευρώ για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Περιφέρεια.

«Η προετοιμασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζεται καθημερινά έτσι ώστε γονείς και παιδιά να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου».

Την παραπάνω υπόσχεση έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, παρουσιάζοντας δύο  νέες προσκλήσεις με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3,5 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014 – 2020 που συγκεκριμένα προβλέπουν:

-Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2019-2020)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.879.829 ευρώ.

-Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2019-2020), συνολικής δημόσιας δαπάνης 548.152 €, του Άξονα Προτεραιότητας 10 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Οι δράσεις αφορούν γονείς που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων ,θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών σε δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας (παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς), βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

«Η Περιφέρεια θα είναι απολύτως έτοιμη στις δικές της υποχρεώσεις με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Η προσπάθεια μας είναι να αυξηθούν στο μέγιστο δυνατό οι διαθέσιμες θέσεις έτσι ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.