Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: «Βράζει» ο τόπος - Αύριο η πιο δύσκολη μέρα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 09:00 Φθιώτιδα: «Βράζει» ο τόπος - Αύριο η πιο δύσκολη μέρα

Με 40αρια υποδέχτηκε η Ανατολική Στερεά το νέο κύμα καύσωνα που θα ταλαιπωρήσει τη χώρα μας μέχρι και αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Το θερμόμετρο στη Λαμία έδειξε στις 15:33’ 40,2 βαθμούς, ωστόσο η αίσθηση ζέστης ήταν αρκετά μεγαλύτερη εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με την αίσθηση της θερμοκρασίας να είναι στους 43,3ο C (40,3 η πραγματική στις 16:20΄)

Υψηλές θερμοκρασίες κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και συγκεκριμένα 38,9 στην Αμφίκλεια, 40,1 στο Θεολόγο Μαλεσίνας και 40 στην Κάτω Τιθορέα.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι υψηλές θερμοκρασίες θα κορυφωθούν αύριο Τετάρτη φθάνοντας και τους 42ο στα κεντρικά ηπειρωτικά, πρέπει να σημειωθεί όμως ότι πρόκειται για τοπικές συνθήκες. Σε περιοχές με υψόμετρο ή κοντά στη θάλασσα η θερμοκρασία για Δευτέρα – Τρίτη θα είναι ακόμη και 10 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την Τετάρτη και μέχρι το μεσημέρι όταν ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε όλη τη χώρα πάνω από 38ο και μέχρι 42ο για τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Από νωρίς το απόγευμα όμως θα ξεκινήσει να χαλάει ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες από τη Βόρεια Ελλάδα που γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.