Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμαρτυρία κρατούμενου γιατί δεν είχε κάρτα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 19:56 Διαμαρτυρία κρατούμενου γιατί δεν είχε κάρτα!

Σκαρφάλωσε στον τοίχο του προαυλίου και δεν κατέβαινε  σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί ήθελε να μιλήσει με την οικογένειά του και δεν είχε κάρτα.

Συναγερμός στις φυλακές Βόλου το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 4 το απόγευμα υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης αντιλήφθηκαν 19χρονο αλλοδαπό πιθανόν Πακιστανό να σκαρφαλώνει στο προαύλιο. Επρόκειτο για το δεύτερο περιστατικό διαμαρτυρίας κρατούμενου με το ίδιο αίτημα, καθώς την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Κασσαβέτειας Σύρος απειλούσε να κόψει τις φλέβες του με ξυράφι αν επίσης δεν του επιτρεπόταν να μιλήσει στην οικογένειά του.

Άμεσα τέθηκε σε επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όσο και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης. Ο 19χρονος υπήρχε ο φόβος να πέσει στο κενό από ύψος δύο – τριών μέτρων αν έκανε απρόσεκτη κίνηση.

Ο Πακιστανός διαμαρτυρόταν γιατί ήθελε να μιλήσει με την οικογένειά του ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητά. Δεν είχε κάρτα, ενώ και η κοινωνική υπηρεσία των φυλακών Βόλου, που πάντοτε βοηθά του φυλακισμένους, ήταν κλειστή καθώς λειτουργεί μόνο πρωινές ώρες.

Ο 19χρονος έμεινε σκαρφαλωμένος σε ύψος για τουλάχιστον μισή ώρα, με το σύνολο του προσωπικού να τον παρακολουθεί και να του ζητεί να κατέβει.

Τελικά ο νεαρός κρατούμενος πείστηκε και το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Στις φυλακές Βόλου κρατούνται νεαροί ηλικίας έως 21 ετών αρκετοί από τους οποίους είναι αλλοδαποί και βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους δίχως να έχουν την οικονομική δυνατότητα να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι φυλακές Βόλου δίνουν στους κρατούμενους κάποιες κάρτες όμως οι τηλεφωνικές κλήσεις τους είναι κοστοβόρες και δεν διαρκούν πολύ. Το σύνολο των κρατουμένων αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ενισχύεται σημαντικά από την Εκκλησία και ιδιώτες όμως οι ανάγκες που έχει είναι μεγάλες.

Στις φυλακές Βόλου κρατούνται 113 κρατούμενοι εκ των οποίων οι 89 είναι αλλοδαποί όταν η χωρητικότητα των φυλακών είναι μόνο για 54 κρατούμενους. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες οι συνθήκες κράτησης είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Πηγή: taxydromos.gr (ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ)