Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ηλικιωμένος που έπνιξε στον ύπνο τη σύζυγό του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 08:36 Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο ηλικιωμένος που έπνιξε στον ύπνο τη σύζυγό του

Η υπόθεση του είχε συγκλονίσει τον Αύγουστο του 2018 την τοπική κοινωνία του Βόλου αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, όταν έπνιξε τη σύζυγό του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει πιστεύοντας ότι πεθαίνει και δε θα υπήρχε άνθρωπος να τη φροντίζει!

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση παραπέμπεται ο 81χρονος συνταξιούχος ναυτικός, ο οποίος τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου του 2018 φέρεται να είχε πνίξει την 72χρονη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Δημητριάδα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Τετάρτη εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου το βούλευμα για την υπόθεση του ηλικιωμένου, που παραπέμπεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ).

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, που εξέδωσαν το βούλευμα και μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση, δεν αναγνωρίστηκε στον 81χρονο μειωμένος καταλογισμός. Οι δικαστικοί λειτουργοί θεώρησαν πως παρά τις αιτιάσεις του άνδρα πως πάσχει από κατάθλιψη και έχει τάσεις εμμονής σχετικά με τον θάνατο, γνώριζε καλά τη σοβαρότητα των πράξεών του.

Έτσι ζητούν να «καθίσει» στο εδώλιο του ΜΟΔ, όταν οριστεί η δίκη του, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο της επιβολής της ποινής των ισόβιων δεσμών.

Υπενθυμίζεται πως ο 81χρονος τα ξημερώματα της 15ης Αυγούστου φέρεται να είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα της συζύγου του, ενώ αυτή κοιμόταν, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία και στη συνέχεια φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών, στο διαμέρισμα που διέμεναν, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ολυμπιάδος, στη Νέα Δημητριάδα.

Παράλληλα ο ηλικιωμένος δράστης φέρεται να άφησε και ιδιόχειρο σημείωμα, που εξηγούσε την πράξη της δολοφονίας της συζύγου του, αλλά και τηλεφώνησε στον κουνιάδο του, λέγοντάς του ότι είχε σκοτώσει την αδελφή του, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο γραπτό σημείωμα φέρεται να εξηγούσε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, είχε πεισθεί ότι θα φύγει σύντομα από τη ζωή και γι’ αυτό τον λόγο δεν ήθελε να αφήσει τη γυναίκα του, να ζήσει χωρίς εκείνον.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον κουνιάδο του δράστη, όταν ο 80χρονος του τηλεφώνησε, τον ενημέρωσε για την πράξη του και εκείνος έτρεξε στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρήκε πράγματι την αδελφή του νεκρή.

Ο παρ’ ολίγο αυτόχειρας νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για ορισμένες ημέρες και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, ενώ είχε κριθεί προφυλακιστέος και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.

Πηγή: e-thessalia.gr (ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση