Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί συμφέρει να έχετε κάνει τη φορολογική σας δήλωση μέχρι την Τρίτη 16 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 18:32 Γιατί συμφέρει να έχετε κάνει τη φορολογική σας δήλωση μέχρι την Τρίτη 16 Ιουλίου

Η ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΑ…

Είστε από τους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση; Δικαιούστε επίδομα παιδιού.

Αν η απάντηση είναι «ΝΑΙ» στις παραπάνω ερωτήσεις, τότε πρέπει να βιαστείτε ώστε μέχρι την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου και στις 14:00’ να την έχετε καταθέσει αν θέλετε στο τέλος του ίδιου μήνα να εισπράξετε τη γ’ δόση του επιδόματος που αφορά Μάιο – Ιούνιο.  

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ προς τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού, την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την καταβολή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί και πάλι για νέες αιτήσεις.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου για όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.

Εν όψει λοιπόν της επικείμενης καταβολής καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν έως την ερχόμενη Τρίτη τις φετινές φορολογικές τους δηλώσεις, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 αλλά δεν έχουν υποβάλλει φετινή φορολογική δήλωση μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλλουν εγκαίρως – μέχρι 16 Ιουλίου – ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Ωστόσο όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση δεν θα πρέπει να ανησυχούν για το επίδομα καθώς θα λάβουν αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται σε επόμενη καταβολή και εφόσον έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση.