Ο Γιάννης Οικονόμου για τις πυρκαγιές στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 14:20 Ο Γιάννης Οικονόμου για τις πυρκαγιές στη Φθιώτιδα

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ...», σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τονίζει επίσης ότι «θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί σύστημα άμεσης πληροφόρησης ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να μπορούν να προφυλαχθούν σε ακραίες και έκτακτες συνθήκες....»

Διαβάστε τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γινόμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων με τραγικά αποτελέσματα όπως αυτά της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Στην περιοχή μας, στη Δίβρη και στον Παρνασσό στην περιοχή της Αμφίκλειας, ξέσπασαν πυρκαγιές οι οποίες ήταν ιδιαιτέρα απειλητικές.

Όπως ενημερώθηκα από την επικοινωνία μου με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θύμιο Καραΐσκο , τον πρόεδρο της Δίβρης  κ. Βαγγέλη Παπαδημητρίου και την αντιδήμαρχο και νέα Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την προληπτική εκκένωση του χωριού στη Δίβρη, την άμεση εκκένωση των κατασκηνώσεων στην Αμφίκλεια και τη μεταφορά των παιδιών σε ασφαλές σημείο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες κάτω  από αντίξοες  καιρικές συνθήκες σε όλα τα μέτωπα .

Οι άμεσες και συντεταγμένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού στη Φθιώτιδα (Περιφέρεια,  δήμοι, πυροσβεστική) απέτρεψαν τα χειρότερα και βοήθησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ. Τα τραγικά γεγονότα της Χαλκιδικής μας δείχνουν ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Πολιτικής προστασίας με την πρόληψη των συνεπειών των μεγάλων καταστροφών.

Θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί σύστημα άμεσης πληροφόρησης ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να μπορούν να προφυλαχθούν σε ακραίες και έκτακτες συνθήκες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση