Παρέλαση υπό βροχή στη Λαμία - Το παρασκήνιο για τα κάγκελα που τελικά δεν μπήκαν - Δείτε ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 09:35 Παρέλαση υπό βροχή στη Λαμία - Το παρασκήνιο για τα κάγκελα που τελικά δεν μπήκαν - Δείτε ΦΩΤΟ

Γιατί δεν πήγε ο Στρατηγός της Αστυνομίας στην παρέλαση της Λαμίας - Διαμαρτυρίες από γονείς μικρών μαθητών για την παρέλαση υπό βροχή.

Μέχρι και τις τελευταίες ώρες επέμενε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Γιώργος Σουγλιέρης, να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα στην παρέλαση , όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού αυτές ήταν οι εντολές της ηγεσίας.

Ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ήταν κάθετα αντίθετος και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, έμεινε αμετακίνητος στην αρχική απόφασή του και τελικά τα κιγκλιδώματα δεν μπήκαν.

Μάλιστα χθες αργά το βράδυ έστειλε και έγγραφο προς τον Στρατηγό της Αστυνομίας στη Στερεά, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο θέμα (διαβάστε σχετικά)

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Γιώργο Σουγλιέρη "σφόδρα" ενοχλημένο, αφού ο ίδιος δεν πήγε στην παρέλαση και έστειλε ως εκπρόσωπο της αστυνομίας τον Υποδιευθυντή Βασίλη Γόνη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόφαση να μην είναι "σιδερόφρακτη" η σημερινή παρέλαση σχολιάστηκε θετικά από το σύνολο των πολιτών, αφού υποτίθεται ότι οι παρελάσεις γίνονται για να μπορούν οι γονείς να δουν και να χαρούν τα παιδιά τους.

Τα χάλασε όμως ο καιρός

Μέχρι τελευταία στιγμή οι γονείς ρωτούσαν αν θα γίνει ή όχι η παρέλαση λόγω της βροχής, αφού δεν ήξεραν αν θα έπρεπε να κατεβάσουν τα παιδιά τους να παρελάσουν υπό βροχή.

Τελικά λίγο πριν τις 12:00΄ το μεσημέρι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να γίνει η παρέλαση. Μάλιστα άγνωστο γιατί, δόθηκε εντολή να ξεκινήσει περίπου 15΄λεπτά πριν την επίσημη ώρα έναρξης (12:00), με αποτέλεσμα να επικρατήσει μια σύγχυση.

Πολλοί μαθητές δεν είχαν ακόμη φτάσει και τα σχολεία δεν παρήλασαν με αριθμητική σειρά όπως πάντα, ενώ πολλά από τα μικρά παιδιά φορούσαν τα μπουφάν τους λόγω βροχής.

Όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από γονείς, κυρίως μαθητών του δημοτικού, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε τα δημοτικά σχολεία να παρελάσουν με αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Οι φωτογραφίες είναι από το "studio ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ", Θεμιστοκλέους 7, στη Λαμία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση