Ως πότε τέτοιες εικόνες στην πλατεία Πάρκου;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 08:48 Ως πότε τέτοιες εικόνες στην πλατεία Πάρκου;

Κόσμος μαζεμένος γύρω από ένα σημείο στη βορειοδυτική πλευρά της πλατείας Πάρκου.

Ανάμεσα σε αυτούς που σταμάτησαν για να βοηθήσουν ή απλά από περιέργεια και κάποια μικρά παιδιά.

Αυτή τη φορά μία γυναίκα, που είναι εξαρτημένη από ουσίες, ήταν ημιλιπόθυμη εντός των παρτεριών και κάποιοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι της συμβαίνει.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ όπως και η αστυνομία, που σχεδόν καθημερινά γίνονται μάρτυρες ανάλογων περιστατικών σε πολλές γωνιές της πόλης, ωστόσο τα περισσότερα συμβάντα με τα εξαρτημένα άτομα γίνονται στην κεντρικότερη πλατεία της Λαμίας.

Το χουμε γράψει πολλές φορές, «ως πότε η πλατεία Πάρκου θα συνεχίσει να είναι το επίκεντρο εξαρτημένων και παραβατικών ατόμων;»

Η γυναίκα αυτή προφανώς και δεν είναι ο απόλυτα υπεύθυνος για αυτό το κατάντημα. Είναι κι αυτή άρρωστη και θύμα, ενός συστήματος που εκμεταλλεύεται του αδυνάτους και στη συνέχεια τους περιθωριοποιεί ρίχνοντάς τους όλες τις ευθύνες.

Η πρόνοια ανύπαρκτη. Η πρόληψη άγνωστη λέξη. Η τιμωρία κάτι σαν ανέκδοτο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις – και όχι πάντα – περιλαμβάνεται μόνο η καταστολή, η οποία από μόνη της μεγεθύνει το πρόβλημα που δημιουργεί η ανυπαρξία όλων των προηγούμενων μηχανισμών.

Δεν ξέρω, τους τελευταίους δύο μήνες όμως κάποιοι εξ’ ημών πήγαμε σε εφτά διαφορετικές κάλπες. Μας ζήτησαν την ψήφο μας και εκλέξαμε τοπικούς και εθνικούς άρχοντες. Αυτοί έχουν και την αποκλειστική ευθύνη, να επέμβουν λοιπόν σε όποιο κομμάτι τους αντιστοιχεί, ανεξάρτητα τι κάνουν οι άλλοι. Τέτοιες εικόνες όμως πρέπει να εκλείψουν…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση