Θρήνος στη Σκόπελο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Κοσμάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 09:06 Θρήνος στη Σκόπελο: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Γιώργος Κοσμάς

Αναβλήθηκε το Φεστιβάλ Σκοπέλου…

Ο ιδιοκτήτης μιας από τις γνωστότερες ταβέρνες της Σκοπέλου (Η κουζίνα της Κυρατσώς)  Γιώργος Κοσμάς 76 ετών σκοτώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) στο Γλυστέρι .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο και ανατράπηκε. Όπως έγινε γνωστό, δεν έπιασαν  τα φρένα του αυτοκινήτου και η ανατροπή έγινε όταν η ρόδα «βρήκε» σε πέτρα. Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και ο Γιώργος Κοσμάς σκοτώθηκε.

Ο Γιώργος Κοσμάς ήταν ένας από τους δυναμικότερους ανθρώπους του νησιού και δεν δίστασε να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς θεώρησε ότι τα ελληνικά δικαστήρια αδίκησαν την οικογένειά του στην διαμάχη που είχε με τον Μονή Μεγίστης Λαύρας. Η Μονή και η οικογένεια Κοσμά διεκδικούσαν την ίδια έκταση στο Γλυστέρι.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε η γιορτή του Φεστιβάλ Σκοπέλου, στο Παλιό Λιμάνι, μπροστά στην ταβέρνα του και ακυρώθηκε μετά το τραγικό περιστατικό. Ο Γιώργος Κοσμάς αφήνει πίσω τη σύζυγό του και τρία παιδιά. Ο ένας γιος του εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο κ. Περίσση.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση