Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Που θα ρίξει πολύ νερό στη Φθιώτιδα – Νέοι χάρτες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 08:15 Καιρός: Που θα ρίξει πολύ νερό στη Φθιώτιδα – Νέοι χάρτες

Φθινόπωρο μες στην καρδιά του καλοκαιριού!...

Ένα ασυνήθιστο για την εποχή βαρομετρικό χαμηλό ανοιχτά του Ιονίου θα σχηματιστεί την Τρίτη 16 Ιουλίου, με καθαρά φθινοπωρινό χαρακτήρα στην καρδιά του καλοκαιριού! Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (6-8c πιο κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές), οι έντονες βροχές, οι χαλαζοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο 24ωρο. Αυτή τη φορά τα έντονα και ενδεχομένως επικίνδυνα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα θα εστιαστούν στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Ευτυχώς, όλα αυτά θα κρατήσουν για λίγο, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, καθώς από την Πέμπτη και έπειτα, η λιακάδα και οι καλοκαιρινές συνθήκες θα επιστρέψουν.

Μέχρι τις 25 Ιουλίου δεν προβλέπονται βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και την ερχόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθεί στους 33-35 βαθμούς.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση:

Στην Φθιώτιδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις πρωινές ώρες και αργότερα σποραδικές καταιγίδες.

(Στον χάρτη βλέπουμε την πρόγνωση για το τρίωρο 3-6μμ, όπου διακρίνεται ένας μεγάλος πυρήνας καταιγίδας στην Κορινθία - αν ο χάρτης επαληθευτεί θα υπάρξουν πλημμύρες εκεί). 

Οι βροχοπτώσεις τις βραδινές ώρες θα ενταθούν (περίπου από τις 6-9μμ). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 19-25 βαθμούς.

(Αυτή είναι η πρόγνωση σε χάρτη για το τρίωρο 6-9μμ, όπου θα έχουμε έντονες βροχές στη Φθιώτιδα, χωρίς όμως ηλεκτρική δραστηριότητα - ποτιστικές).

Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (περίπου έως τις 9πμ). Στη συνέχεια προβλέπεται οριστική βελτίωση και το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα ανέβει αισθητά και θα φτάσει τους 29 βαθμούς.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας επισημαίνονται τα εξής:

1) Τις απογευματινές ώρες της Τρίτης τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως την Κορινθία, όπου είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα).

2) Τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα-Βοιωτία-δυτική Αττική), οι Σποράδες και η κεντρική-βόρεια Εύβοια.

3) Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης οι βροχές στην κεντρική-βόρεια Εύβοια, την Φθιώτιδα, Βοιωτία και Κορινθία βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.