Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικογενειακό δράμα πίσω από την υπόθεση θωπείας της 15χρονης ΑμεΑ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 10:20 Οικογενειακό δράμα πίσω από την υπόθεση θωπείας της 15χρονης ΑμεΑ

Πήραν τριήμερη προθεσμία να απολογηθούν ο 58χρονος Πατέρας και ο 81χρονος φίλος του…

Για παράβαση του άρθρου 342 παρ. 2 του νέου Ποινικού Κώδικα, περί κατάχρησης ανηλίκου, παραπέμφθηκαν και θα δικαστούν την Παρασκευή στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 58χρονος συνταξιούχος του δημοσίου και ο 81χρονος φίλος του, επίσης συνταξιούχος, που συνελήφθησαν για γενετήσιας προσβολής, σε βάρος της 15χρονης κόρης του πρώτου, με σοβαρή νοητική υστέρηση.

 Η υπόθεση έφερε παράλληλα στο φως της δημοσιότητας, μια οικογενειακή δύσκολη υπόθεση, όπου οι γονείς φέρονται να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως και η ανήλικη, που έχει νοητική υστέρηση σε ποσοστό άνω του 67%.

Ο πατέρας της ανήλικης, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υγείας, είναι τυφλός σε ποσοστό άνω του 80% και αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η μητέρα του εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως άτομο με Ειδικές Ανάγκες.

Ο 58χρονος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με συγγενείς του που βρέθηκαν στο Δικαστήριο, δεν συμμετείχε στην πράξη, εργαζόταν σε υπηρεσία του Δημοσίου και συνταξιοδοτήθηκε, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, βρισκόταν με την κόρη του και τον ηλικιωμένο φίλο του, σε κεντρικό καφέ του Βόλου, όταν πελάτης αντιλήφθηκε ότι θώπευαν το ανήλικο κορίτσι, σε απαγορευμένα σημεία του σώματός του και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι τρεις τους είχαν πάει για καφέ με το αυτοκίνητο του 81χρονου, καθώς ο πατέρας της ανήλικης δεν είναι σε θέση να οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου, την ώρα που μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν από το καφέ. Οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν χθες στο Δικαστήριο, ο μεν 58χρονος πατέρας με τη δικηγόρο του, ο δε 81χρονος παρουσία συγγενών του και ανέβηκε τη σκάλα για να παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου υποβασταζόμενος.

Ο 58χρονος, που εκτός από προβλήματα όρασης, έχει και προβλήματα ακοής, ζήτησε να πλησιάσει στην έδρα για να ακούει τι έλεγαν οι δικαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και αναμένεται η έκθεση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 58χρονος κάνει παρέα εδώ και τρία χρόνια με τον ηλικιωμένο, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια πήγαινε και στο σπίτι του πατέρα του κοριτσιού και θα εξεταστεί αν έχει γίνει ασέλγεια σε βάρος του κοριτσιού και στο παρελθόν.

Τελικά, οι δύο κατηγορούμενοι, ζήτησαν μέσω της συνηγόρου τους αναβολή τριών ημερών για να προετοιμάσουν την απολογία τους και τελικά θα δικαστούν την Παρασκευή, ενώ μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με ποινής φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Πηγή: magnesianews.gr