Ολόκληρο εργοστάσιο παράνομων προϊόντων καπνού εντόπισε το ΣΔΟΕ στα Οινόφυτα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 07:45 Ολόκληρο εργοστάσιο παράνομων προϊόντων καπνού εντόπισε το ΣΔΟΕ στα Οινόφυτα

Πάνω από 2 εκατομμύρια τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο. Οι «εργοστασιάρχες» είχαν βάλει μέχρι και φύλακες!

Μία σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας προϊόντων καπνού, δημοσιοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με παράνομο εργοστάσιο παραγωγής  προϊόντων καπνού, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 σε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Οινοφύτων.

Μάλιστα με τη συνδρομή της Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που αποδείχτηκε ότι φυλούσαν το εργοστάσιο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Θηβών. Οι αστυνομικοί έλαβαν επίσης και αποτυπώματα από το χώρο, όπως και βιολογικό υλικό για την ταυτοποίηση των «εργοστασιαρχών».

Εντός του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 gr, έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού.

• 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.

• 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.

• 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.

• Δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

• Όλος ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα  και μεγάλος αριθμός λοιπών υλικών συσκευασίας

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών ενεργειών συντάχθηκε αίτημα προς τις εταιρίες – καπνοβιομηχανίες, δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που βρέθηκαν στις συσκευασίες καπνού, προκειμένου να παρέχουν εκθέσεις – πραγματογνωμοσύνες αναφορικά με την παραποίηση ή μη των καπνικών προϊόντων και των φακέλων (συσκευασιών). Οι εταιρίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα και με δήλωσή τους πιστοποίησαν την παραποίηση των προϊόντων καπνού και την πλαστότητα των σημάτων τους.

Για τις ως άνω κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, συντάχθηκε έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ προς το τελωνείο Οινόης, προκειμένου να προσδιορισθούν και να υπολογισθούν οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι, που διέφυγαν της καταβολής τους. Η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού καθεστώτος, ανέρχεται στο ποσό των 2.050.024,14 ευρώ!

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com